0

Kaupunki aikoo supistaa Kerimäen ja Punkaharjun palvelupisteiden aukioloja – kumppanuuspöydiltä halutaan vielä kannanotot, Kerimäki vuorossa keskiviikkona

Savonlinnan kaupunki suunnittelee edelleen Kerimäen ja Punkaharjun yhteispalvelu- ja asiointipisteiden aukioloaikojen supistamista viidestä kahteen päivään viikossa.
Asia oli esillä maanantaina kaupunginhallituksessa. Kaupunginjohtaja muutti kokouksessa esitystään vielä siten, että aukioloajat viedään Kerimäen ja Punkaharjun kumppanuuspöydissä käsiteltäviksi ennen päätöksentekoa.
Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen, eli palvelupisteiden tilannetta käsitellään Kerimäen kumppanuuspöydässä keskiviikkona 14.10. ja Punkaharjulla tiistaina 27.10..
Teams-kokouksina pidettävät kumppanuuspöydät alkavat klo 17. Linkki kokouksiin löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Hallintojohtaja-kaupunginlakimies Aki Rasimus ehti jo kesäkuussa tehdä viranhaltijapäätöksen aukiolojen supistamisesta. Kaupunginhallitus käytti asiassa otto-oikeuttaan ja edellytti aineistoa kävijämääristä sekä palvelupisteiden henkilökunnan hyödyntämisestä muuhun hallinnolliseen työhön.
Selvitysten mukaan työajan käyttö palvelupisteissä on vähentynyt huomattavasti aiempiin vuosiin verrattuna johtuen muun muassa sähköisten järjestelmien kehittymisestä. Myös muut palvelupisteiden tehtävät ovat vähentyneet.
Toimialoilta saatujen vastausten mukaan palvelupisteisiin ei ole siirrettävissä pysyviä työtehtäviä.

Taustalla on myös yt-neuvotteluissa asetettu henkilöstömenojen säästötavoite, joka pystyttäisiin osittain täyttämään aukioloaikojen supistamisella.
Yhden henkilötyövuoden vähennys tulisi ensi vuoden alussa, koska Punkaharjun palvelupisteen toimistosihteeri on irtisanoutunut. Jatkossa yksi henkilö voisi hoitaa molemmat palvelupisteet, mikä toisi noin 35 000 euron vuotuisen kustannussäästön.

Jatkossa yksi henkilö voisi hoitaa molemmat palvelupisteet

Pohjaesityksenä on, että Punkaharjun palvelupiste olisi ensi vuoden alusta lukien avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 9.00-12.00 ja 12.30-16.00. Kerimäellä palveltaisiin torstaisin ja perjantaisin samoilla kellonajoilla.
Kaupunki on selvittänyt mahdollista yhteistä palvelua kirjastojen ja yhteispalvelupisteiden osalta. Punkaharjun ja Kerimäen kirjastoissa ei ole tarpeeksi tilaa yhteispalvelun toiminnoille, eikä myöskään tarvetta lisähenkilöstölle.
Savonrannan yhteispalvelupistettä aukioloaikojen muutos ei koskisi.

Kerimäen kumppanuuspöytä Teams-kokouksena ke 14.10. klo 17. Linkki löytyy Savonlinnan kaupungin verkkosivuilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...