0

Työttömien määrä aleni elokuussa yli tuhannella Etelä-Savossa – lomautukset kasvattivat työttömyyttä Pohjois-Karjalassa

Työttömien ja lomautettujen naisten määrä aleni heinäkuusta elokuuhun selvästi enemmän kuin miesten määrä. Tämä johtui siitä, että naisia työllistyi koulujen alettua oppilaitoksiin. Työttömänä oli kuitenkin lähes 1 100 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Savossa lomautettujen määrä oli elokuun lopussa 748, eli noin 2,5-kertainen verrattuna vuodentakaiseen. Koko maassa lomautettuja oli 53 700 ja määrä oli seitsemänkertainen vuodentakaiseen verrattuna.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa elokuun lopussa 872, mikä on 134 henkilöä ja 18 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa elokuun lopussa lähes 300 vähemmän kuin vuosi sitten eli 2 777 henkilöä. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 28,9 prosenttia, mikä on maan neljänneksi paras, vaikka laskua vuodentakaisesta oli lähes kuusi prosenttiyksikköä.

Pitkäaikaistyöttömiä on Etelä-Savossa elokuun lopussa 1 780 eli 25 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Naisten pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi suhteellisesti enemmän, 32 prosenttia.

 

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli elokuun lopussa 10 792 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen nähden työttömien määrä oli 1 839 henkilöä, eli 21 prosenttia suurempi. Kasvusta lähes puolet aiheutui lomautuksista. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalan ELY-alueella 15,2 prosenttia. Vuosi sitten osuus oli 12,4 prosenttia.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 12,5 prosenttia ja vuosi sitten 8,9 prosenttia.

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...