0

Halkijuoksu kisataan lauantaina korona huomioiden – Punkaharjun Urhelijoiden liikuntatapahtumaan jo mukavasti ennakkoilmoittautumisia

Ensi lauantaina toteutetaan järjestyksessään 51. Punkaharjun Halkijuoksu. Punkaharjun Urheilijoiden Mika Heikkonen kertoo, että kilpailun järjestäminen lyötiin lukkoon jo kesällä, mutta koronatilannetta on seurattu ja osallistujien turvallisuutta huomioidaan järjestelyissä.
Sarjojen lähtöaikoja on porrastettu, jotta ruuhkat jäisivät mahdollisimman vähäisiksi etenkin maalialueella. Lähtöalueilla pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin turvaväleistä.
Ensimmäisenä matkaan lähtee kello 12 lasten sarja Punkaharjun rautatieasemalta 1,8 kilometrin matkalle. Puolimaratonille kilpailijat lähtevät kello 12.30 Punkaharjun alakoulun kentältä. Samaan aikaan lähtevät matkaan myös 5 kilometrin juoksijat Mustaniemestä. Viimeisenä kisan aloittavat Matkailukeskus Harjun Portilta 10 kilometrin matkalle osallistuvat henkilöt.
Palkintojen jaossa ei suurempia seremonioita pidetä. Jokainen osallistuja saa mitalin. Se poimitaan omatoimisesti maaliin saapumisen jälkeen pöydiltä, joille järjestävä taho on niitä asettanut.
Poikkeuksellista on myös se, että reitin varrella olevilla huoltopisteillä on tarjolla vain vettä ja urheilujuomaa. Jos matkalla siis mielii tankata suola- ja energiapitoista ravintoa, tulee kilpailijoiden kuljettaa sitä itse mukanaan.
 
Halkijuoksun reitin kulkevat kansallimaiseman maastossa tuttuun tapaan. Puolimaratonin reitti on välillä hieman vaihdellut, mutta Heikkosen mukaan nyt on hyväksi osoittautumassa malli, jossa lähtö- ja maali ovat alakoulun kentällä.
-Tällöin juoksijat pääsevät kulkemaan harjualueen molempiin suuntiin ja nauttimaan maisemista mahdollisimman paljon. Topeliuksen polku kun valmistui aikanaan, niin se toi hienon lisän reittiin, Heikkonen sanoo.
Heikkonen muistuttaa, että kovien kisaajien lisäksi Halkijuoksu houkuttaa mukaan myös kuntoilijoita.
– Ennen kaikkea tässä kuntotapahtumasta kysekin. Osallistua voi vaikka kävellenkin vaikkapa viiden kilometrin matkalle.
Kilpailun mahdollinen tuotto käytetään paikallisen nuorisourheilun hyväksi. Paikallisia lapsia nuoria kannustetaan mukaan myös tapahtumaan.
-Punkaharjun ja Kulennoisten koululaisilta ei peritä osallistumaksua, Heikkonen vinkkaa.
Osallistujatilanteeseen koronalla ei vaikuta olleen ainakaan toistaiseksi huonoa vaikutusta, pikemminkin päinvastoin. Ennakkoilmoittautumisia on Heikkosen mukaan itse asiassa tullut normaalia enemmän.
-Toki monella ilmoittautuminen on aina tapahtunut vasta hieman ennen kilpailupäivää.
 
Halkijuoksusta ja sen koronaohjeista tarkemmin tietoa PuU:n sivuilta: https://punkaharjunurheilijat.sporttisaitti.com/51-halkijuoksu/

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...