0

Saimaa-ilmiössä kääntyy uusi lehti

Itä-Suomen yhteisessä kulttuuripääkaupunkihankkeessa on tehty viime kuukausina valmistelutyötä haun toista vaihetta varten. Savonlinnan kaupunki ottaa vetovastuun Saimaa-ilmiön jatkohankkeesta syyskuun loppupuolella.

Valmisteluhankkeen koordinaattorit työskentelevät vielä syyskuun ajan. Lisäksi ylimaakunnallista Sillanrakentajat-ryhmää vetänyt Sari Kaasinen tekee osa-aikaisena hankkeelle töitä.

Hanketiimin muodostaminen on parhaillaan käynnissä. Projektinjohtajan valinta julkistetaan live-lähetyksessä perjantaina 18.9. Projektiassistentin, viestintäpäällikön, aluekoordinaattoreiden ja hakukirjan kirjoittajan valinnoissa edetään pian projektinjohtajan valinnan jälkeen. Myös taiteellisen tiimin ja viestintätiimin henkilövalinnat ovat jo pitkällä.

Saimaa-ilmiön projektitoimistolle etsitään parhaillaan tiloja Savonlinnan keskustasta. Aluekoordinaattorit sijoittuvat Savonlinnaan, Kuopioon, Mikkeliin, Joensuuhun ja Lappeenrantaan.

Haun toisessa vaiheessa nykyinen 60-sivuinen hakemus laajennetaan 100-sivuiseksi. Hakijakaupungeilla on 23.4.2021 asti aikaa kehittää ja täsmentää hakemuksiaan. Kansainvälisen asiantuntijaraadin vierailut hakijakaupunkeihin järjestetään toukokuussa 2021.

Euroopan kulttuuripääkaupunki vuodelle 2026 julkistetaan raadin kokouksessa 2.6.2021 Helsingissä.

Live-lähetys pe 18.9. klo 14. Tapahtumaan voi osallistua Facebookissa osoitteessa: https://bit.ly/2Fg1kxr.

Viikon kysymys

Tuleeko vuodesta 2021 parempi kuin 2020?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...