0

Mielipide: Punkasalmen parkour-paratiisi kaatopaikkana

Kun Punkasalmen keskustan liepeillä sijaitsevaan vehreään lehtoon perustettiin kahdeksan vuotta sitten parkour-paratiisi skeittiramppeineen, traktorinrenkaineen ja kiipeilytelineineen, tarkoitus oli varmasti jotain muuta kuin toimia alaikäisten yleisenä ”kaatiksena”, jossa sipsipussit sisältöineen, energiajuomatölkit ja mikä tahansa pikku kätösistä irtoava irtain tavara viskataan säännöllisesti maastoon – ei vahingossakaan roskikseen. Sellainenkin – yllätys, yllätys – kentältä kyllä löytyy. Roskis on jopa – vielä suurempi yllätys kaupungilta – vastikään tyhjennetty.

Kentän poikki päivittäin kulkevan ja sen välittömässä läheisyydessä asustavan ammattikasvattajan (joka jo työnsä puolesta koettaa takoa tolkun käytöstä ja ympäristöasioita ”isänmaan toivoille”) silmää ja korvaa särkee ja turhauttaa tolkuton porsastelu kovaäänisen v-tunmättämisen säestämänä – runsaslumisia kuukausia lukuunottamatta, jolloin kenttä uinuu autuaan rauhaisaa talviunta.
Lapsiin en suostu uskoani menettämään, mutta vanhempien vastuunotto tai sen puute jälkeläistensä tekemisistä mietityttää ja turhauttaa vuosi vuodelta enemmän.
Toivotan huoltajat lämpimästi tervetulleiksi valvonta-, asenne- ja siivoustalkoisiin kyseiselle kentälle, kiitos.

Sari Hämäläinen
ope Ahopellontieltä

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...