0

Hiustenveistäjä Taneli Muhosesta kertova elokuva pyörii maanantaina ja keskiviikkona Kulttuurikellarissa

Viime viikolla ensi-iltansa saanutta uutta lyhytelokuvaa ”Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen” esitetään tänään maanantaina ja keskiviikkona 15.7. Savonlinnassa Kulttuurikellarilla kello 19. 

Elokuvan ohjannut, käsikirjoittanut ja äänittänyt Anne Välinoro tiedottaa, että elokuva on tarina elämänilosta, kekseliäisyydestä ja rakkaudesta Saimaaseen. Leffassa piipahdamme myös Sevillan parturissa Savonlinnan Oopperajuhlilla.

”Tane” on 50 vuoden uransa aikana leikannut yli 50 000 päätä. Kampa on kulkenut niin myyjä Maija Makkosen kuin oopperalaulaja Martti Talvelankin hiusten läpi. Talvela antoikin Tanelle arvonimen ”Päätaiteilija”.

– Tanen taitavat kädet ovat pelastaneet tuhansien ihmisten päivän. Onnistunut
leikkaushan on kuvanveistoa, tiedotteessa kerrotaan.

Parturi-kampaajan opinnot eivät olleet nuorelle miehelle se tavanomaisin valinta
1960-luvulla. Isä Eino J Muhonen joutui miettimään hetken, ennen kuin antoi
yhdestätoista lapsestaan keskimmäiselle siunauksen uravalinnasta toteamalla:
”Tässä maassa oli yhden äänen päässä, ettei parturista olisi tullut presidenttiä.”

– Tutustuin Taneen kesällä 2017 kuvatessamme lyhytelokuvaa Karvan verran. Karvan verran on muotokuva 88-vuotiaasta naisesta ja hänen taipumattomista hiuksistaan. Hiuksille etsittiin vaihtoehdoksi peruukkia Tanen Parturi-Kampaamosta Savonlinnasta. Tanen jännittävä olemus päätyi kohtaukseen, jossa hän esittelee hiuslisän käyttöä, Välinoro kertoo.
– Halusin tehdä elokuvan ikämiehestä ja hänen elinvoimastaan, siksi kohteeksi
valikoitui Tane. Hän aloitti uransa lietelannan levittäjänä ja päätyi parturikampaajaksi.

Savonlinnan parturi jatkaa matkaansa Savonlinnan esitysten jälkeen palvelutaloihin, hoivakoteihin ja yhteisöihin juonnettuna esityksenä. Elokuva on varattu myös Anne Välinoron ja Jan Seniuksen yhteistyönä syntyneen Karvan verran –lyhytelokuvan kanssa Kuopion Hopeatähdet –seniorielokuvafestivaaleille marraskuussa 2020.

 

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...