0

Maastoa paloi Punkaharjun Mustasaaressa

Pieni korpisauna syttyi tuleen Punkaharjulla noin hehtaarin kokoisessa Mustasaaressa. Palo levisi noin sadan neliön alalle ja paikalla olleet estivät kantovedellä palon leviämisen laajemmalle. Pelastuslaitoksen Punkaharjun veneyksikkö sammutti loput. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. 

 

2 kommenttia aiheesta “Maastoa paloi Punkaharjun Mustasaaressa

 • 26.5.2020 at 21:03
  Permalink

  Uutinen on tiedoitettu väärin. Minä, veljeni, tyttöystäväni ja veljeni kaveri riensimme veneellä hätiin mökiltämme kun näimme saaren olevan tulessa. Olimme alunperin lähdössä käymään punkasalmen s-marketissa mutta kävimme sammuttamassa palon mustasaaressa. Paikalla oli ryhmä humalaisia aikuisia. 3 miestä ja yksi nainen, jotka olivat laittaneet saunan lämpenemään ja lähteneet saaren toiselle puolelle laittamaan ruokaa ja jättivät saunan vartioimatta…
  Kun me olimme saaneet palon sammutettua jatkoimme matkaa punkasalmen s-markettiin, punkasalmessa huomasimme pelastuslaitoksen paloauton olevan paikalla. Kävimme kaupassa ja kun tulimme takaisin venelaiturille huomasimme pelastuslaitoksen veneen ajavan rantaa kohti. Kerroimme että olimme sammuttamassa paloa mustasaaressa, tuntui ettei palohenkilökunta ollut asiasta moksiskaan sanoi vaan kiitos ja veljeni joka kiipesi jopa puuhun vesipullon kanssa sammuttamaan kytevää paloa Kysyi palomiehiltä että onko mitään häkämyrkytys riskiä, tähän yksi palomiehistä sanoi kevyesti: ”ei siellä niin paljon sitä savua ollut”
  Toivon todella, että viranomaiset ottivat kyseiseltä polttajaporukalta henkilötiedot ylös. Onneksi saaressa ei ollut kenenkään mökkiä…

  • 27.5.2020 at 07:28
   Permalink

   Uutinen perustui Etelä-Savon pelastuslaitoksen tiedotteeseen.
   T: Merja Kuuramaa, päätoimittaja Puruvesi

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...