0

Savonlinna ei taivu vuokra-aleen yrityksille – Punkaharjun ystävätuvasta vielä neuvotellaan

Savonlinnan kaupungin toimitiloissa oleville vuokralaisille ei myönnetä vuokranalennuksia eikä vapautuksia vuokranmaksusta koronaviruksen aiheuttaminen tulomenetysten tai maksuvaikeuksien kompensoimiseksi.
Tekninen lautakunta käsitteli asiaa uudelleen, kun kaupungille oli tullut useita vuokranalennuspyyntöjä.
Maaliskuussa lautakunta päätti, että vuokralaisille voidaan myöntää 3-6 kuukauden vuokrahelpotuksia siten, että alennetut vuokrat maksetaan takaisin 12-24 kuukauden aikana.
Linja pitää edelleen, mutta kaupunki on valmis neuvottelemaan joustavista maksujärjestelyistä niin toimitilojen kuin tonttienkin vuokrien suhteen.

Vuokrien merkittävä alentaminen vääristäisi yritysten toimintaympäristöä

Lautakunta perusteli päätöstään sillä, että kaupungin tiloissa toimivien yritysten vapauttaminen vuokranmaksusta tai vuokrien merkittävä alentaminen vääristäisi yritysten toimintaympäristöä. Osa yrittäjistä toimii omissa tiloissaan eikä kaupungin vuokravapaus kohdistuisi heihin mitenkään.
Yritysasiakkaiden vuokrien alentaminen ei olisi myöskään oikeudenmukaista kaupungin muita vuokralaisia kohtaan, joiden toimeentulo on saattanut järkkyä jopa yrittäjiä enemmän lomautusten tai irtisanomisten takia.

Punkaharjun ystäväpalveluyhdistyksen pyyntö Punkalo-talon ystävätuvan kesäaikaisesta vuokrasta vapauttamiseksi palautettiin valmisteluun. Tavoitteena on sopimus vuokrasopimuksen katkaisusta ja jälleenvuokrauksesta niin, että yhdistyksen toiminta ei vaarannu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...