0

Savonlinnan seurakunta alkaa soitella yli 80-vuotiaille

Savonlinnan seurakunta käynnistää välittömästi oman soittokampanjan yli 80-vuotiaille seurakunnan jäsenille. Puheluiden aikana kysellään vointia ja kuulumisia sekä kartoitetaan tarvetta diakoniatyöntekijän tai papin yhteydenotolle.
Seurakunta oli varautunut olemaan mukana laajemman Puhelinlangat laulaa – puhelinkontaktointihankkeen toteuttamisessa noin 20 työntekijän voimin.
Hankkeen viivästyttyä eri syistä seurakunta joutuu jäämään sivuun sen toteutuksesta työntekijävetoisesti.
– Hallituksen uudet kesäkuun alussa voimaan tulevat koronalinjaukset antavat mahdollisuuden käynnistellä seurakunnan kokoavaa toimintaa. Tästä johtuen työntekijöillämme ei ole enää riittävästi aikaa Puhelinlangat laulaa -hankkeen soittojen toteuttamiseen, kertoo kirkkoherra Sammeli Juntunen.
– Tuemme tätä hienoa hanketta auttamalla vapaaehtoisten etsimisessä. Tiedotamme mahdollisuudesta omille vapaaehtoisillemme sekä ihan kaikille seurakunnan omissa kanavissa, kuten Seurakuntauutiset-lehdessä sekä somessa, sanoo Juntunen.

Soitot keskitetään niille seurakunnan alueille, joissa kunta tai muu toimija ei ole vielä soittokierrosta toteuttanut eli Savonlinnan keskustan alue, Kerimäki, Savonranta ja Punkaharju.
Puheluja soittavat seurakunnan työntekijät, jotka ovat kaikki työnsä puolesta vaitiolovelvollisia.
– Keskusteleminen on siis turvallista ja luottamuksellista. Soittajat kertovat aluksi soittavansa seurakunnasta ja esittelevät itsensä, toteaa Juntunen.

Keskusteleminen on turvallista ja luottamuksellista

Puhelujen myötä halutaan antaa riskiryhmään kuuluville ikäihmisille myös hengellistä tukea ja rohkaisua korona-aikana, jolloin he eivät voi osallistua seurakunnan toimintaan.
Soittoja jatketaan läpi kesän sen mukaan, miten työntekijät ovat vapaana leirityöstä, jumalanpalvelusten toteuttamisesta sekä kirkollisista toimituksista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...