0

Harjun Portin Käkipäivät -kesänavaus ja viehekalastuksen SM-kisa peruttu

Käkipäivät-kesänavaus 13.6. on tältä kesältä peruttu. Harjun Portin perinteikäs, erilaisten liikunta- ja luontotapahtumien kokonaisuus iltajuhlineen jää tältä kesältä välistä koronatilanteen johdosta.

Jo viime viikolla varmistui samalle viikonlopulle Tuunaansaareen tulossa ollut Viehekalastuksen SM-kisojen peruuntuminen, joka oli tuomassa mökkikylään n. 150 kalastajaa viikon ajaksi.

-Keskiviikkona 13.5. päätettiin siirtää luolaston puolelle kaavailtu konsertti joulukuulle, joten jäljelle jäi kalastuskisojen peruuntumisen jälkeen Punkaharjun Retkisoutu-kilpailu ja katusählyturnaus. Järjestävien tahojen kanssa päädyttiin siihen, että retkisoutukisat perutaan kokonaan ja katusählyturnaus siirretään elokuulle 8. päivän lauantaille, jolloin on tarkoitus isännöidä myös Puruveden Ympäripyöräily-tapahtumaa, kertoo Harjun Portin yrittäjä Markus Kaskinen.

Viehekalastuksen SM-kisat oheistapahtumineen on kuitenkin tulossa Tuunaansaareen vuonna 2021 samaan ajankohtaan.

Kesään valmistaudutaan epävarmuuden keskellä, koronatukea haettu

Koronatilanne ja asetetut rajoitukset onkin putsannut kesäkuun tapahtumakalenterin tyhjäksi Harjun Portilla. Kesään valmistaudutaan epävarmuuden keskellä.

-Kaikkien kesäkuun tapahtumien ja tilaisuuksien peruutus on meille iso isku, jokaiselle kesäkuun viikonlopulle oli sekä julkisia että yksityisiä tilaisuuksia niin mökkikylän kuin luolaston puolellakin.

– Tilanteen johdosta olemme hakeneet Business Finlandin kehitysavustusta ohjelmapalveluiden kehittämishankkeeseen, mutta hakemuksemme käsittely lykkääntyi yllättäen toukokuun puolivälistä juhannukselle. Tämä asettaa meidät hyvin hankalaan tilanteeseen, kun samaan aikaan täytyisi kehittää uutta luontomatkailun saralla jo tulevalle kesälle, mutta tiedossa ei ole että kuinka tiukalle resurssit täytyy kesäksi ja etenkin kesän jälkeen toiminnassa kiristää, Kaskinen toteaa.

Mökkeily-, luontomatkailu- ja veneily  kesän vahvuudet

Kesästä on silti edelleen mahdollista tehdä varsin vilkas, sillä etenkin veneilystä ja mökkeilystä odotetaan suosittua kesälle.

-Odotamme ensimmäistä vilkasta veneilykesää etenkin matkaveneiden saralla vuosikausiin. Paikalliset liikkuu vesillä yleisesti ottaen aina jos kelit kohdillaan, matkaveneilijät sen sijaan tekevät suunnitelmansa keliin katsomatta.

-Uskomme, että vierassataman yöpymisissä nähdään pitkästä aikaa kasvua tälle kesälle. Mökkimajoituksen suosioon uskotaan myös vahvasti, vaikkakin tänä kesänä matkustuspäätökset tehdään hyvin lyhyellä varoitusajalla ja erilaisista syistä kuin aiemmin, etenkin luontomatkailua pitää saada nyt nostettua esiin. Tämä kesä menee varmasti hyvin paljon kelien varassa, arvioi Markus Kaskinen.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...