0

Jäät ovat heikot, ruohikkopalojen vaara ilmeinen ja koronavirus-tilanne on tuonut vapaa-ajan asukkaat jo nyt Etelä-Savoon

Etelä-Savon Pelastuslaitos varoittaa alueensa asukkaita järvien heikoista jäistä. Jäille ei enää kannata mennä. Kuivuudesta johtuen myös ruohikkopalojen vaara on ilmeinen ja Ilmatieteenlaitos on antanut Etelä-Savoon ruohikkopalovaroituksen. Varoituksen aikana avotulen teko on kielletty.

– Tuulisella säällä palot leviävät nopeasti, Pelastuslaitokselta muistutetaan.

Etelä-Savon Pelastuslaitos kertoo, että Järvi-Suomen Energian sähkön mittaustiedoista on havaittu vapaa-ajan asukkaiden lisääntynyt sähkönkäyttö. Järvi-Suomen Energian jakelualueella sekä sähkönkäyttö että sähkön pientuotanto, kuten aurinkopaneeleilla tuotettu energia, ovat kasvaneet verrattuna aiempaan vastaavaan ajankohtaan.

-Vapaa-ajan asukkaiden määrän kasvu on havaittu myös Etelä-Savon alueen päivittäistavarakaupoissa, kertoo marketkaupan johtaja Iiro Siponen, Osuuskauppa Suur-Savosta. Hänen mukaansa vilkkaiden mökkipaikkakuntien päivittäistavarakaupoissa myynti on kasvanut merkittävästi, normaaliin ajankohtaan verraten.

-Kaupan alalla on varauduttu koronatilanteeseen ja toivomme, että vapaa-ajan asukkaat hyödyntäisivät kaupan hiljaisimpia aukioloaikoja, toteaa Iiro Siponen.

 

Alueen sairaanhoitopiirit Essote ja Sosteri huomauttavat, että vapaa-ajan asukkaisiin pätevät samat ohjeet kuin muihinkin:

  • Jos sinulla on flunssaoireita, jää kotiin.
  • Pese kätesi huolellisesti saippualla myös mökkiolosuhteissa. Käytä tarvittaessa käsidesiä.
  • Noudata karanteenimääräyksiä myös vapaa-ajan asunnoilla.
  • Rajoita ihmisten tapaamiset vain välttämättömiin. Vältä yli kahden-kolmen ihmisen tapaamisia.
  • Jos flunssaoireet pahentuvat etkä pärjää niiden kanssa, soita aina ennen hoitoon hakeutumista 116 117. Soitto ohjautuu aina lähimpään päivystykseen.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...