0

Savonlinnan seurakunta ei ole kiinni – Kerimäen ja Punkaharjun kirkkoja pidetään avoinna korona-aikanakin

Seurakunnan toimintaa muutetaan nopealla tahdilla vastaamaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vaatimuksia

Savonlinnan seurakunta on toistaiseksi luopunut kaikesta viikkotoiminnasta sekä tapahtumista. Tilalle järjestetään lisää striimattavia tilaisuuksia, joihin voi osallistua nettiradion ja/tai radion välityksellä.

– Tällä hetkellä striimataan jumalanpalvelukset Tuomiokirkosta ja Rantasalmen kirkosta sunnuntaisin klo 10 sekä Iltahartaudet Tuomiokirkosta maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 18. Tulevana sunnuntaina 29.3. klo 14 järjestetään myös Virsivartti. Pääsiäisen lähetessä striimattavien lähetysten määrä tulee vielä lisääntymään.

Nettiradioyhteyden voi avata savonlinnanseurakunta.fi -etusivulla. Tuomiokirkon sunnuntain klo 10 jumalanpalvelukset kuuluvat myös Järviradion taajuudella 89,6 MHz.

Sisältöä tuotetaan runsaasti myös seurakunnan somekanaviin. Facebook-sivulla Facebook.com/savonlinnansrk voi kuunnella nauhoituksia Tuomiokirkon iltahartauksista ja katsoa videohartauksia ja muun muassa Lapsityön tekemiä pyhäkouluvideoita. Myös kappeliseurakunnilla, kirkkopiirillä, lapsityöllä ja nuorisotyöllä on omat FB-sivut. Linkit kaikille sivuille löytyvät etusivulta savonlinnanseurakunta.fi

Kirkot avoinna yksityistä rukousta varten

Kirkkohallituksen ohjeen ja ev.lut.kirkon piispojen linjausten mukaisesti osa seurakunnan kirkoista on avoinna hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus. Kaikkia kirkkoon tulevia pyydetään ehdottomasti muistamaan koronaviruksen leviämistä estävä ohjeistus: Pidetään kanssaihmisiin 2 m välimatka. Sairaana, lievissäkin oireissa, on jäätävä kotiin. Kirkot ovat avoinna seuraavasti:

  • Savonlinnan Tuomiokirkko on avoinna sunnuntaisin jumalanpalvelukseen jälkeen kahden tunnin ajan. Paikalla on pappi sielunhoitokeskustelua varten.
  • Kerimäen talvikirkko on avoinna su klo 12-13 ja ke klo 16-17
  • Punkaharjun kirkko avoinna ke klo 16–18

Seurakunta on puhelinsoiton päässä

Kirkkoherranvirasto, diakoniapäivystykset ja taloustoimisto siirtyvät koronavirustilanteen takia palvelemaan ainoastaan puhelimitse. Diakonian päivystysaikoja on pidennetty tilanteen johdosta.

Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe klo 9-13 p. 015 576 800. Asioida voi myös sähköpostitse, savonlinnan.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Taloustoimisto palvelee ma-pe klo 9-13 puh. 044 776 8078.

Diakoniatyöntekijät päivystävät puhelimitse:

Savonlinna kaupungin alue ma-pe klo 9-12 p. 044 555 2579

Enonkoski ma-pe klo 8-16 puh. 040 865 5653

Kerimäki ma-pe klo 8-16, p. 050 540 6114

Punkaharju ma-pe klo 8-16 p. 050 310 0193

Rantasalmi ma-pe klo 8-10, p. 040 838 5412

Savonranta ma-pe klo 8-16, p. 044 755 0152

Keskusteluapua on tarjolla aamusta iltaan

Savonlinnan seurakunnan pappeihin voi olla yhteydessä puhelimitse, jos tarvitsee sielunhoidollista keskustelua ja tukea omaan jaksamiseen. Pappien yhteystiedot löytyvät osoitteesta savonlinnanseurakunta.fi/yhteystiedot tai niitä voi tiedustella kirkkoherranvirastosta ma-pe klo 9-13 p. 015 576 800

Keskusteluapua on tarjolla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on avoinna joka ilta klo 18-24 p. 0400 22 11 80. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

 

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...