0

Koronaepidemian vaikutukset eivät vielä näy helmikuun lopun työllisyystilanteessa – Pohjois-Karjalassa työttömyys kuitenkin noussut

Koronaepidemian vaikutukset ovat Suomessa alkaneet merkittävästi näkyä vasta maaliskuun puolivälin tienoilla. Helmikuun lopun työllisyystilanteessa vaikutuksia ei vielä näy.

Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa työttömänä 6 871 henkilöä. Määrä laski viime vuoden helmikuusta 97:llä eli 1,4 prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettuja oli 882.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 788, mikä on 83 henkilöä, eli 9,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 3 158 henkilöä eli 349 vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli 31,8 prosenttia, mikä on maan keskitasoa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut Etelä-Savossa vuodentakaisesta 3 prosenttia.

 

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli helmikuun lopussa 9 877 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen nähden työttömien määrä lisääntyi 6,2 prosenttia eli 573 henkilöä. Joulukuussa alkanut Pohjois-Karjalan työllisyystilanteen heikkeneminen jatkui huomattavana, suhteellinen työttömien määrän kasvu oli suurinta koko maassa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (72 036) oli Pohjois-Karjalan ELY-alueella 13,7 prosenttia. Vuosi sitten osuus Pohjois-Karjalassa oli 12,9 prosenttia. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia, mikä on lähes sama kuin vuoden takainen 9,4 prosenttia.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...