0

Koronaepidemian vaikutukset eivät vielä näy helmikuun lopun työllisyystilanteessa – Pohjois-Karjalassa työttömyys kuitenkin noussut

Koronaepidemian vaikutukset ovat Suomessa alkaneet merkittävästi näkyä vasta maaliskuun puolivälin tienoilla. Helmikuun lopun työllisyystilanteessa vaikutuksia ei vielä näy.

Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa työttömänä 6 871 henkilöä. Määrä laski viime vuoden helmikuusta 97:llä eli 1,4 prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettuja oli 882.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 788, mikä on 83 henkilöä, eli 9,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 3 158 henkilöä eli 349 vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli 31,8 prosenttia, mikä on maan keskitasoa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut Etelä-Savossa vuodentakaisesta 3 prosenttia.

 

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli helmikuun lopussa 9 877 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen nähden työttömien määrä lisääntyi 6,2 prosenttia eli 573 henkilöä. Joulukuussa alkanut Pohjois-Karjalan työllisyystilanteen heikkeneminen jatkui huomattavana, suhteellinen työttömien määrän kasvu oli suurinta koko maassa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (72 036) oli Pohjois-Karjalan ELY-alueella 13,7 prosenttia. Vuosi sitten osuus Pohjois-Karjalassa oli 12,9 prosenttia. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia, mikä on lähes sama kuin vuoden takainen 9,4 prosenttia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viikon kysymys

Onko sinulla kotivara kunnossa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...