0

Kiteen Seudun Osuuspankki teki hyvää tulosta – Liikevoitosta iso osa syntyi omista sijoitustuotoista

Vuosi 2019 oli Kiteen Seudun Osuuspankille tuloksellisesti hyvä vuosi. Pankista kerrotaan, että asiakasliiketoiminta kasvoi ja pankin liikevoitto kasvoi merkittävästi edellisestä vuodesta.
Pankin asiakasliiketoiminta oli yhteensä 542 miljoonaa euroa. Vahvinta kasvu oli asiakasvaroissa, jotka kasvoivat noin 30 miljoonaa euroa yhteensä 358 miljoonaan euroaan. Uusia luottoja nostettiin yhteensä noin 32 miljoonaa euroa.

Tuloksellisesti vuosi oli vahva. Koko vuoden liikevoitto oli n 2,6 miljoonaa euroa, jossa kasvua noin 1,1 miljoonaa euroa. Liikevoitosta noin 70 prosenttia syntyi pankin omista sijoitustuotoista ja kolmasosa syntyi asiakasliiketoiminnasta.
– Erityisesti asiakasliiketoiminnan tuloksen kehittymiseen olemme tyytyväisiä. Koko asiakasliiketoiminnan määrän kehityksestä voimme myös iloita, huomioiden toimialueemme haasteellisuuden, toteaa toimitusjohtaja Olli Koivula.
– Saimme vuonna 2018 aloitetun tehostamisohjelman hyvään vauhtiin vuoden aikana ja syntyneet tulokset ovat osoitus onnistumisesta. Tehokkuus eli kulujen ja tuottojen kehityksen suhde oli vuoden aikana erittäin hyvällä tasolla. Tuotot kasvoivat vahvasti ja kulujen suhteen pääsimme merkittäviin säästöihin.
– Asiakasliiketoiminnan positiivinen kehitys tässä tilanteessa ja haastavassa toimintaympäristössämme tukee näkemystämme siitä, että oikein mitoitetulla resurssilla ja palvelutarjoomalla pystymme vahvistamaan asemaamme. Saavutetuilla kasvuilla olemme kasvaneet markkinassa selvästi.

Kuluneena vuonna osuuspankki maksoi omistaja-asiakkaille bonusta asioinnin perusteella yhteensä 941 000 euroa. Uusia omistaja-asiakkaita osuuspankki sai vuoden aikana 370 ja yhteensä omistaja-asiakkaita oli vuoden päättyessä 10 761.
Asiakaskäyttäytyminen muuttuu kiihtyvällä vauhdilla. Kassapalvelut ja muu tiskillä tapahtuva asiointi on vähentynyt vuoden aikana yli kolmanneksen. Asiointi siirtyy mobiilipalveluihin vauhdilla, mobiilipalvelua käyttää tällä hetkellä yli 4 500 asiakasta joka kuukausi ja määrä kasvaa vahvasti jatkuvasti.
– Kannattavuuden ja tehokkuuden hyvä kehitys ja ohjaaminen kasvu-uralle antaa pankillemme mahdollisuuden arvioida suunnitelmallisesti tulevaisuuttamme omista lähtökohdista. Toimialueemme haasteellisuus pakottaa jatkuvaan herkkyyteen arvioinneissamme ja se on yksi johtamisen kulmakivistä osuuspankissamme.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...