0

Uusi kyläasiamies Anna-Maria Hämäläinen on aloittanut työnsä Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan kyläyhdistysten maakunnallinen yhdistys Pohjois-Karjalan Kylät ry on valinnut uudeksi kyläasiamieheksi joensuulaisen 32-vuotiaan Anna-Maria Hämäläisen. Hämäläinen työskentelee kyläasiamiehenä osa-aikaisesti jatkaen samalla myös työtään Joensuun seudun Leader-yhdistyksen hankeneuvojana.

– Nämä kaksi työtä täydentävät toisiaan erinomaisesti. Pystyn neuvomaan kyliä myös rahoituksen hakemisessa, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen toivoo kyläyhdistyksiltä yhteydenottoja ja kutsuja käymään kylässä. – Kyläasiamiehen työ tapahtuu kylillä, joten toivon, että saan runsaasti kutsuja Pohjois-Karjalan eri kyliin, Hämäläinen toteaa.

Pohjois-Karjalan kylät ry:n ylläpitämä kylätietoalusta kylat.fi tuo maakuntamme kylät kootusti esille yhteen paikkaan. Sivustolla jokainen kylä saa oman kyläesittely-, kylätalo ja kyläturvasivun. Sivustolta löytyy jo kaiken kaikkiaan 245 kylän, kyläryppään tai kaupunginosan tiedot. Kylät voivat pyytää tietojen päivityksiä kyläasiamieheltä.

Pohjois-Karjalan Kylät ry on maakunnallinen yhdistys, jonka jäseninä on kyläyhdistyksiä (mukaan lukien kylätoimikunnat ja asukasyhdistykset), muita kylien kehittämisestä kiinnostuneita yhdistyksiä, kuntia ja yksityisiä henkilöitä.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tukea ja kehittää maakunnallista ja paikallista kylä- ja asukastoimintaa sekä edistää yhteistyötä maaseudun yhdistysten ja muiden toimijoiden välillä. Tämän lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien henkistä hyvinvointia ja omaleimaisuutta sekä elinkeinotoiminnan yleisiä edellytyksiä.

 

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...