0

Charter-lennot Savonlinnan ja Frankfurtin välille

Savonlinnan kaupungin ja saksalaisen matkanjärjestäjän Zonistan solmiman aiesopimuksen tarkoituksena on käynnistää ensimmäiset tilauslennot Savonlinnan ja Frankfurtin välillä vuonna 2021.

 Saksankieliseen Eurooppaan on tehty pitkäjänteistä matkailumarkkinointia, ja kansainvälinen matkailu erityisesti kyseisen alueen maista Savonlinnaan on lisääntynyt ja kasvussa edelleen. Savonlinnan seudulla käy vuosittain noin puoli miljoonaa matkailijaa. Viime vuonna noin 25 000 matkailijaa tuli saksankielisen Euroopan alueelta eli Saksasta, Sveitsistä ja Itävallasta. Saksankielisestä Euroopasta matkailijamäärä on kasvanut noin 30 prosenttia.

Yhteistyö Zonistan kanssa on merkittävä edistysaskel koko Saimaan alueen matkailun vahvistamiseksi ja Savonlinnan saavutettavuuden parantamiseksi. Lisäksi Savonlinnan saavutettavuus sekä yhteistyö Pietarin ja Laatokan matkailualueiden kanssa on merkittävästi vahvistumassa Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistymisen myötä. Savonlinnan kaupungilla on yhteistyöhanke Pietarin ja Leningrad oblastin Matkailukomiteoiden kanssa matkailukäytävän luomiseksi Saimaan ja Pietarin välille.

Kaupunginjohtaja Janne Laine on tyytyväinen tilauslentosopimukseen. Lentoyhteyksillä parannetaan Savonlinnan saavutettavuutta, minkä avulla matkailun kansainvälistymistä voidaan laajentaa tulevaisuudessa myös Etelä-Eurooppaan.

– Savonlinna on vuosittain tehtävien tutkimustenkin perusteella yksi maan vetovoimaisimmista matkailualueista ja kaupungissamme on vireillä noin sadan miljoonan euron matkailuinvestointihankkeet. Näistä esimerkkeinä mainittakoon Casino Tower -tornihotellihanke, Savon Mafia Oy:n  tapahtuma-alue- ja järviuima-allashanke kaupunkikeskustaan sekä liikemies Yrjö Laakkosen matkailuinvestointi Oraviin. Avattava charter-lentoyhteys tuo uuden asiakasryhmän näille investointikohteille sekä pidentää sesonkikautta, kaupunginjohtaja Laine sanoo. 

Savonlinnan kaupungin tavoitteena on yhteistyössä Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n ja seudullisten toimijoiden kanssa rakentaa yhdessä Zonistan kanssa valmiita matkapaketteja, jotka sisältävät majoitus- ja ohjelmapalvelusisältöjä. Charter-lennot toteutetaan elo-syyskuun aikana vuosina 2021-2024. Ennakkomarkkinointina tehdään yksi pilottilento elokuussa 2020.

 

 

Viikon kysymys

Oletko käynyt jo hiihtämässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...