0

Kastepuut otettiin käyttöön kappeliseurakunnissa

Viime sunnuntaina 12. tammikuuta vietettiin kasteenpäivää ja samalla useammassa Savonlinnan seurakunnan kappeliseurakunnassa otettiin käyttöön vastavalmistunut kastepuu.
Kastepuut ovat nyt kirkoissa Punkaharjulla, Kerimäellä, Enonkoskella, Savonlinnassa ja Rantasalmella. Savonrannalle puu valmistuu myöhemmin kevään aikana.

Kastepuita alettiin Savonlinnan seurakunnassa valmistella viime keväänä, jolloin käynnistettiin hanke tarkoitusta varten. Ideana oli suunnitella ja valmistaa kastepuut kirkkoihin vapaaehtoisvoimin käsityönä.
Jokaisen kirkon kastepuu on suunniteltu ja toteutettu omanlaisekseen. Punkaharjulla ja Kerimäellä työ on toteutettu tekstiilityönä, Enonkoskella taas lasimaalaustekniikalla. Tekijöinä on ollut yksityisiä käsityön taitajia, käsityökerhoja sekä vapaaehtoisvoimin työskenteleviä työryhmiä.

Tekijät saivat vapauden suunnitella ja toteuttaa työn omalla tavallaan. Materiaaleja tekijät ovat saaneet lahjoituksina seurakuntalaisilta.
Tavoitteena oli, että lopputulos olisi kirkkoon sointuva kokonaisuus ja siinä näkyisi tavalla tai tosella alueen oma identiteetti.

Nyt kun kastepuut on otettu käyttöön, kasteen yhteydessä perheeltä kysytään lupa, saako lapsen nimen laittaa kastepuuhun. Kastettujen nimiä kerätään puihin alueittain vuoden ajan.
Punkaharjun kastepuun on suunnitellut Seija Karvinen ja työ on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Ompelu ja toteutus on Mervi Makkosen käsialaa. Punkaharjulla kukin kastettu saa puuhun oman lintunsa. Kankaisiin lintuihin etunimen kirjoo käsin Mervi Makkonen ainakin tämän vuoden ajan.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...