0

Savonlinnan keskussairaala koulutuspaikkana sai täydet viisi tähteä erikoistuvilta lääkäreiltä

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen ja Lääkäriliiton 8.1.2020 julkaisema selvitys listaa Suomen parhaat erikoistuvien lääkärien koulutuspaikat.

Lääkärilehti kertoo, että parhaissa koulutuspaikoissa korostuvat perehdytys, säännöllinen ohjaus ja nimetyn ohjaajan merkitys. Kohtuullinen työmäärä mahdollistaa oppimisen, ja uupumus työssä vähenee. Lisäksi hyvissä koulutuspaikoissa nuoret lääkärit otetaan mukaan kehitystehtäviin ja heille tarjotaan tukea ammatilliseen kasvuun.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin Savonlinnan keskussairaalalle erikoistuvat lääkärit antoivat viisitähteä.

– Savonlinnan keskussairaalassa erikoistuvia lääkäreitä arvostetaan tärkeänä osana työyhteisöä, ei pelkkänä työvoimana, vs. johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

– Sosterissa on useiden vuosien ajan panostettu nuorten lääkäreiden työssä jaksamiseen ja viihtymiseen sekä tukemiseen ammatillisessa kasvussa, kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro

Lääkärilehden 8.1.2020 mukaan täydet viisi tähteä ansaitsi yhteensä 26 koulutuspaikkaa. Näistä 18 oli perusterveydenhuollon yksiköitä, kuusi keskussairaalaa, yksi yliopistoklinikka ja yksi työterveyshuollon yksikkö.

– Perusasioiden pitää olla kunnossa, kun rakennetaan viiden tähden koulutuspaikkaa. Tämä on selvästi ymmärretty palkittavissa yksiköissä, toteaa Nuorten Lääkärien Yhdistyksen puheenjohtaja Jesper Perälä lehtijutussa.

Palkinnot jaettiin keskiviikkona 7.1.2020 Lääkäri 2020 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...