0

Lustossa kävijäennätys vuonna 2019 – museo siirtyy huoltotauolle

Suomen Metsämuseo Lusto tiedottaa, että siellä vieraili viime vuoden aikana yli 42 000 asiakasta. Se on suurin kävijämäärä museossa koko 2000-luvulla. Vierailijoita oli vuonna 2019 noin 26 prosenttia enemmän vuoteen 2018 verrattuna. Positiivista kehitystä kävijämäärissä on ollut tasaisesti koko vuoden ajan, myös kesäsesongin ulkopuolisena aikana. Ulkomaisten vierailijoiden määrä kasvoi noin 20 prosenttia, ja niiden osuus koko kävijämäärästä oli noin 18 prosenttia. Lähes puolet kaikista ulkomaisista vierailijoista oli venäläisiä.

Kasvaneisiin kävijämääriin ei nähdä Lustossa yhtä yksiselitteistä syytä, vaan suosion kasvun todetaan olevan monen tekijän summa. Museo on saanut vuoden mittaan positiivista näkyvyyttä monissa eri yhteyksissä, ja vuoden näyttelyt ja tapahtumat ovat olleet vetovoimaisia. Lisäksi Punkaharjun ja Saimaan alueet ovat lisänneet tunnettuuttaan, ja yleinen kiinnostus museoita kohtaan on edelleen kasvussa.

-Museotyön perusta ovat laajat ja hyvin saavutettavat museokokoelmat, joiden digitaalisiin aineistoihin valtakunnallinen Finna.fi-palvelu tarjoaa pääsyn. Lusto on ollut Finnan suosituimpien aineistojen tarjoajien joukossa jo useamman vuoden ajan ja on siten lisännyt näkyvyyttään myös verkossa.

Lustossa toivotaan hyvän kävijävireen jatkuvan myös kuluvana vuonna. Kevään aikana jatkuvat Myrskyasema-näyttely 1.3. asti ja Metsie-valokuvanäyttely 29.3. asti. 24.4. avautuu vuoden päänäyttely, Miehen työ, joka tarjoaa koskettavia ajankuvia 1970-luvulta miehistä, metsätöistä ja työn murroksesta. Ainutlaatuisessa valokuvanäyttelyssä välittyy väkevänä raskaan työn arki iloineen ja suruineen – metsissä, taukotuvissa, tienpäällä ja kotioloissa.

Luston vuosittainen huoltotauko on 13.1.–3.2.2020. Tauon aikana näyttelyt ja museokauppa ovat suljettuina. Museoravintola Nila on suljettuna 5.1.­–3.2.2020. Museon tallennus- ja kokoelmatyö sekä tulevien näyttelyiden ja tapahtumien suunnittelu jatkuvat huoltotauon aikana normaalisti. Näyttelyt, museokauppa ja ravintola avataan yleisölle jälleen 4. helmikuuta.

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...