0

Kesälahden ja Pohjois-Karjalan Osuuspankit yhdistyvät – Kesälahden konttori ja työpaikat säilyvät

Kesälahden Osuuspankin osuuskunnan kokous ja Pohjois-Karjalan Osuuspankin edustajiston kokous hyväksyivät eilen pankkien yhdistymisen 30.4.2020.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

– Jatkuva toimintaympäristön muutos on haaste asiakasliiketoiminnan kannattavuudelle. Pankkimme hallitus teki perusteellisen selvityksen tulevaisuuden vaihtoehdoista ja olimme yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Myös eilen pidetyssä osuuskunnan kokouksessa yhdistyminen Pohjois-Karjalan Osuuspankkiin nähtiin selvästi parhaana vaihtoehtona palvelukyvyn ja maakunnallisuuden näkökulmasta, sanoo Kesälahden Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tarja Väkeväinen.

– On hienoa, että Pohjois-Karjalan Osuuspankki koetaan luotettavana kumppanina. Vastuullisena toimijana pyrimme turvaamaan palveluita laajasti maakunnassamme toimintaympäristön haasteista huolimatta. Yhdistymisen myötä olemme entistä vahvempi maakunnallinen pankki, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mervi Hinkkanen.

– Hallinnollisten tehtävien keskittäminen parantaa merkittävästi kilpailukykyämme. Näin asiakaspalveluun vapautuu aikaa ja sen laatuun voidaan panostaa entistä enemmän. Osana suurempaa pankkia voimme tarjota myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä pitkälle tulevaisuuteen. Yhdistyminen onkin ennen kaikkea asiakkaiden etu, Kesälahden Osuuspankin toimitusjohtaja Jouni Tammelin toteaa.

OP Kesälahden omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Pohjois-Karjalan omistaja-asiakkaiksi ja asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot ja verkkopalvelutunnukset säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

– Kaikki nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja OP Kesälahden henkilökunta siirtyy OP Pohjois-Karjalan palvelukseen vanhoina työntekijöinä, joten tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. Uskon, että isompi pankki pystyy myös tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen.

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...