0

Liekit-musikaali Punkaharjulla – seurakuntatalossa palataan neljäntoista vuoden takaisiin tunnelmiin filmin avulla

Vuonna 2005 Punkaharjun seurakunnassa toteutettiin Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen Liekit-musikaali. Musikaali kertoo lähetystyön ja sen tehtäviin lähtevien monista suurista haasteita sekä eri kulttuurien kohtaamisen kysymyksistä.
Musikaalin toteutus vaati suuren joukon vapaaehtoisia. Tarvittiin solistit, kuorolaiset, soittajat, tanssijat, ääni- ja lavastemiehet, puvustajat sekä järjestäjät.
Vapaaehtoisia oli kaikkiaan noin 70. Tuotannon ohjaajana toimi Helena Kaipio sekä projektikoordinaattorina Juha Silander.
Seurakuntasaliin rakennettiin ja pystytettiin kookas lava, jotta kaikilla katsojilla olisi hyvä näkyvyys musikaalin esitykseen. Lava koostui moduuleista, jotka oli jokseenkin helppo siirtää varastoon esitysten välillä.
Sekä seurakuntasali että aula piti pimentää. Kaikki suuret ikkunat jouduttiin peittämään tummilla verhoilla.

Jo syyskaudella 2004 alettiin harjoitukset sekä lavasteiden, puvuston ja järjestelyjen valmistelu. Työtä riitti vielä kevätkaudella aina huhtikuun esityksiin asti.
Talkooavun lisäksi monet yritykset ja yhteisöt tukivat hanketta taloudellisesti. Musikaalin budjetti oli noin 5000 euroa. Suurimmat menoerät muodostuivat äänentoistosta, valaistuksesta ja rakenteista.
Kenraaliharjoitukset muukaan lukien huhtikuussa oli 12 esitystä. Niihin osallistui runsaat 1200 katsojaa. Kaikki ohjelma- ja kahvitulot ohjattiin Punkaharjun seurakunnan lähetystyöhön.

Torstaina 28.11. klo 18 palataan Liekit-musikaaliin. Seurakuntatalossa esitetään tuolloin Yrjö Tukiaisen musikaalista tekemä filmi.
Sekä toteutuksessa mukana olleet että kaikki muut ovat sydämellisesti tervetulleita elämään uudelleen Liekit-musikaalin vahvoissa tunnelmissa.
Punkaharjun kappeliseurakunnan järjestämään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilusta on vapaaehtoinen maksu.

Viikon kysymys

Oletko heittänyt jo talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...