0

KTM Lari Turunen matkailukoordinaattoriksi Keski-Karjalaan

Kauppatieteiden maisteri Lari Turunen (29) aloittaa Keski-Karjalan matkailukoordinaattorina vuoden alussa. Turunen on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta matkailumarkkinoinnin ja johtamisen maisteriohjelmasta viime kesänä ja on aiemmin opiskellut restonomitutkinnon Kajaanin Ammattikorkeakoulussa.

–   Turusella on vahvaa kokemusta matkailusta, sanoo KETI Oy:n toimitusjohtaja Risto Hiltunen. – Alan opintojen lisäksi hän on työskennellyt mm. Scandic Hotels Oy:n Kajaanin hotellin esimiestehtävissä ja yrittäjänä metsästys- ja kalastusmatkailussa. Maisteriohjelman lopputyönsä Turunen teki kalastusmatkailusta. Hän on ollut myös tuottamassa perhokalastuksesta kertovia sisältöjä eri some-kanaviin KeloVentures-nimellä.

–   Saimme matkailukoordinaattorin tehtävään 29 hakijaa, joista haastattelimme kolme.

Lari Turunen on kotoisin Nurmeksesta ja hän palaa Pohjois-Karjalaan Kajaanista. Hän tuntee Keski-Karjalaa jo ennestään, sillä entiselle yhdistetyn SM-tason urheilijalle Hutsin hyppyrimäet ja hiihtoladut ovat tulleet tutuiksi.

– Matkailukoordinaattori palkataan Keski-Karjalaan kolmen vuoden kokeiluna, kertoo Risto Hiltunen. – Koordinaattorin palkkaaminen on osa Matkailuliidejä Keski-Karjalaan –hankkeen aikana luotua Keski-Karjalan matkailun toimintamallia. Keski-Karjalan kunnat toivovat matkailualan kehittyvän seudulla lähivuosina entistä voimallisemmin, sillä kotimaisten ja kansainvälisten matkailijoiden tuomia euroja tarvitaan seudun elinvoiman säilyttämiseksi ja lisäämiseksi.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...