0

Savonlinnan keskussairaalalle digitaalinen thorax- imulaite keuhkosairauksien hoitoon

Savonlinnan keskussairaalaan lahjoituksena saatua thorax-imulaitetta käytetään muun muassa poistamaan ilmaa, verta tai nestettä keuhkoista. Laite on tarpeen potilailla, joilla keuhkoihin on kertynyt nestettä tai verta esimerkiksi keuhkojen tulehdustilan tai keuhkoleikkauksen seurauksena.

Lahjoituksen teki LähiTapiola Savo-Karjala ja sen arvo on noin 5 000 euroa.

 Laite mahdollistaa potilaan liikkumisen hoidon aikana. Tämä auttaa potilaan toimintakyvyn säilymisessä sairauden aikana. LähiTapiola Savo-Karjala halusi lahjoittaa laitteen, saatuaan tiedon, että tällaista digitaalista laitetta ei ole vielä käytössä Savonlinnassa. 

-Laite on tärkeä lisä tätä hoitoa tarvitsevien potilaiden hoitorepertuaariin. Potilaan liikkumisen mahdollistaminen pitää yllä toimintakykyä, mikä on keskeinen osa hoitokokonaisuutta lääketieteellisen hoidon ohessa, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen sanoo.

Ilman tai eritteen poistaminen keuhkoista tarkoittaa potilaalle yleensä useamman vuorokauden pituista hoitojaksoa sairaalassa. Uusi laite kulkee potilaan mukana kantokahvasta, jolloin hän pääsee hoitojakson aikana liikkumaan sairaalassa esimerkiksi vessaan, suihkuun ja kanttiiniin. Laite tuottaa myös tarkkaa dataa hoidosta ja sitä voidaan hyödyntää usealla eri keskussairaalan osastolla. 

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...