Kansanedustaja Heli Järvinen kannustaa asuintalojen energiaremontteihin

Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen(vihr) on tyytyväinen, että hallitus haluaa ottaa pikavauhtia käyttöön avustukset energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin.

Vihreiden kerimäkeläinen kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Heli Järvinen on tyytyväinen hallituksen viimeaikaisiin energiapoliittisiin linjauksiin.

Puruvesi

Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen(vihr) on tyytyväinen, että hallitus haluaa ottaa pikavauhtia käyttöön avustukset energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin.

Energiaremonttina voi olla esimerkiksi öljylämmityksestä luopuminen, ikkunaremontit, eristysten lisääminen ja aurinkopaneelit. Avustus on pääsääntöisesti viidennes remontin arvonlisäverottomasta loppusummasta. Kustannuksiksi lasketaan nyt myös ennakkoon tehtävät suunnittelutyöt ja jälkeenpäin tehtävät säädöt ja tasapainotukset. Tukea voivat saada nyt myös kerrostaloyhtiöt.

Toivottua suunnitelmallisuutta remontteihin tuovat avustuksen ehtona olevat rakennusalan ammattilaisen allekirjoittama korjaussuunnitelma ja kustannusarvio. Remontin onnistuminen on osoitettava energiatodistuksella.

Kokonaisuutena energiatehokkuutta parantavat korjaukset ovat myös ilmastoteko ja niillä on myös työllisyyttä lisäävä vaikutus.

Avustukset on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alusta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka