0

Omistajakunnat päättivät Siun soten ensi vuoden talousraamista

Pohjois-Karjalan kunnat ovat määritelleet Siun sote -kuntayhtymän talousraamin ensi vuodelle. Asiasta päätettiin omistajaohjausneuvotteluissa 9.10.2019. Kuntien maksuosuuksiin perustuva talousraami ensi vuodelle on 607 miljoonaa euroa, jossa kasvua kuluvan vuoden budjettiin on 13 miljoonaa euroa (2,2 %) ja toteumaennusteeseen 1,4 miljoonaa euroa (0,2 %).

– Raami on tiukka, ja sen toteuttaminen vaatii meiltä rakenteellisia muutoksia ja jo aloitettujen toimenpiteiden loppuun saattamista. Pohjois-Karjalassa sote-palvelut tuotetaan jo tällä hetkellä erittäin kustannustehokkaasti, mutta koska kuntien kantokyky ei riitä, on meidän parannettava juoksuamme entisestään, toteaa Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.  

Pohjois-Karjalassa sote-kustannusten kasvu on ollut Siun soten myötä, vuoden 2017 jälkeen noin prosentin luokkaa. Kustannusten kasvu on siis vastannut suunnilleen sitä, mitä kunnat Siun sotea perustaessaan tavoittelivat eli 1,2 % vuosittaista kustannusten kasvua.

Valtaosa Siun soten noin 700 miljoonan euron budjetista rahoitetaan kuntien maksuosuuksilla. Siun soten perussopimuksen mukaan kuntayhtymän omistajakunnat määrittelevät vuosittain, kuinka suuri voi olla kuntien maksuosuuksilla kerättävän yhteissumman muutos. Näin Siun sotelle muodostuu omistajakuntien määrittelemä kiinteä vuosittainen talousraami, jonka pohjalta kuntayhtymä laatii tulevan vuoden talous- ja toimintasuunnitelmansa. Talousarvio tulee kuntayhtymän valtuuston hyväksyttäväksi joulukuussa.

Kuntayhtymän kuluvan vuoden talousennuste on 11,7 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...