0

Eläkeläiset liikkuivat joukolla Juhanantuvalla – Kesälahti voitti viisiottelun.

Juhanantuvan ympäristö täyttyi viime viikolla liikkuvista eläkeläisistä, kun Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piirin eteläiset yhdistykset viettivät yhteistä liikuntapäivää.
Liikuntapäivällä on jo useamman vuoden perinne. Tapahtumapaikka kiertää vuosittain eri pitäjissä ja nyt oli Kesälahden yhdistyksen vuoro suunnitella ja isännöidä tempaus.
– Haluttiin jotain yhteistä ja yhteishenkeä luovaa, kertoi Eläkeliiton Kesälahden yhdistyksen puheenjohtaja Vuokko Haverinen.
Hummovaaran Juhanantuvalle oli kokoontunut noin 170 eläkeliittolaista Kesälahdelta, Kiteeltä, Rääkkylästä, Värtsilästä ja Tohmajärveltä. Heli Päivisen vetämän alkujumpan jälkeen osa porukasta lähti kävelemään Hummovaaran kylätalolla.
Lyhyempi reitti kulki puolen kilometrin päähän uhrikivelle, jonka historiaa esitteli Helena Ritvanen-Nousiainen.

Toinen kävelyreitti suuntautui Hummovaaran uhrikivelle.

Ruokailun jälkeen päivä jatkui leikkimielisellä viisiottelulla, jonka lajeina oli muun muassa kananmunan kuljetus ja nännikumin heitto. Pokaali oli kahtena vuonna mennyt Kiteelle, mutta isäntäyhdistys Kesälahti vei tällä kertaa voiton.
Toiseksi tuli Kitee ja kolmannen sijan Rääkkylä.
Liikunta on isossa roolissa noin 400-jäsenisen Kesälahden yhdistyksen tavanomaisessakin toiminnassa.
– Kuntosali on hyvässä käytössä pari kertaa viikossa ja lisäksi pelataan bocciaa ja lentopalloa. Leena Valtosen vetämä liikuntakerho toimii aktiivisesti, sanoo Vuokka Haverinen.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä talvelta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...