0

Rantaretki päivän piristykseksi – Vie vanhus ulos -kampanjan tiimoilta tapahtui Enonkoskella.

Hyypiänniemen vierasvenesatamaan kokoontui tiistaina yli 30 hengen joukko enonkoskelaisia senioreita yhteisen ulkoiluretken viettoon.
Tempaus oli osa Ikäinstituutin valtakunnallista Vie vanhus ulos -kampanjaa.
Päivän ohjelmassa oli Kaivoksen Kalamiesten ohjaamaa rantaongintaa, sekä pelailua ja kisailua muun muassa mölkyn ja boccian merkeissä.
Halutessaan sai myös viettää vain aikaa tuttavien kesken, sekä nautiskella muurinpohjaletuista ja nuotiolla paistetuista makkaroista.
Tapahtumaa toteuttivat Enonkosken kunta, Eläkeliiton ja Eläkkeensaajien paikallisyhdistykset, Sosteri, Palvelutalo Kosken Helmi, Kotihoito sekä Fysio Tervaranta.
Kampanjan tavoitteiden mukaisesti retki oli suunnattu ikäihmisille, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Seniorit oli kutsuttu tapahtumaan ennakkoon ja paikan päälle järjestettiin kaikille maksuton kuljetus.
– Kuntien oli mahdollista hakea Ikäinstituutilta 500 euron ympäristöbonustukea tapahtumien toteuttamiseen. Avustuksella esimerkiksi mahdollistettiin juuri noita kuljetuksia, kotiovelta saakka käytiin hakemassa väkeä tapahtumaan, kertovat kunnan liikunnanohjaaja Jonna Immonen ja Enonkosken fysioterapeutti Tarja Pirinen.

Elvi Männysalo, Helvi Purhonen, Maija Turtiainen ja Aku Asikainen olivat mielissään tapahtumasta.

Tapahtuma sai osallistujilta lämpivän vastaanoton. Aku Asikainen, Maija Turtiainen, Helvi Purhonen ja Elvi Männysalo kehuivat tapahtumaa hienoksi jutuksi.
– En erään tapaturman vuoksi päässyt osallistumaan vielä muihin alueen kesätapahtumaan, vaikka tarjontaa olisi ollut, Asikainen tuumasi.
– Todella iloinen yllätys oli, kun kutsu tuli, jatkoivat Turtiainen, Purhonen ja Männynsalo.
Rantaonginnan parissa oli pientä kisaakin käynnissä, tosin ei ihan perinteisessä mielessä. Voiton vei se, joka sai määrällisesti eniten kaloja.
Monelle kyseessä oli kesän ensimmäinen onkireissu. Auli Koikkalainen kertoi, ettei ongittua ollut tullut aiemmin yhtään, mutta esimerkiksi verkkoilla kalastamisesta oli vankka kokemus takavuosilta.
Kaisu Pakarinen puolestaan sanoi, että Ihamanienen suunnalla onkipaikat on tulleet tutuksi, vierasvenesatamassa kalaonnea kokeiltiin ensimmäistä kertaa.

Auli Koikkalaisella oli pitkä kokemus kalastamista, mutta enemmänkin verkkojen pitämisestä kuin onkimisesta.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää.
Mukaan haastetaan vapaaehtoisia, järjestötoimijoita, opiskelijoita, hoitotyön ammattilaisia sekä läheisiä ja naapureita iäkkäiden ulkoiluystäviksi.
Ikäinstituutin infossa todetaan, että osallistua voi yksin tai yhdessä, vaikka työporukalla.
Kunnissa järjestettävät kaikille avoimet ulkoilutapahtumat ovat yksi osa kampanjaa.
– Enonkoskella pidetään vielä toinen tähän liittyvä tapahtuma 19.9. liikutantatalon piha-alueella. Siellä ohjelma on vähän urheilullisempaa ja suunnattu enemmän ikäihmisille, joilla liikkuminen vielä sujuu ilman avustustakin, Immonen kertoo.

Mikko Miettinen avasi rantaonginnassa ensimmäisenä ”pistetilin”.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä talvelta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...