0

Jaguarien loistoa – autoharrastajat vierailivat Kerimäellä ja Punkaharjulla.

Monella saattoi viikonvaihteessa kääntyä pää, kun pitkä liuta eri aikakausien Jaguar -autoja kurvaili pitkin Saimaan seutua.
Finnish Jaguar Drivers’ Club Ry:n yhteisretki pysähtyi lauantaina iltapäivällä myös Kerimäelle ja noin 70 hengen joukkio käväisi tutustumassa maailman suurimpaan puukirkkoon.
Aiemmin päivällä harrastajat olivat käväisseet jo Parikkalan patsaspuistossa ja Punkaharjulla, sekä perjantaina Lappeenrannan seudulla.
– Tästä jatkamme vielä Savonlinnaan risteilylle, siitä Sulkavalle autotapahtumaan ja siitä Mikkelin seudulle yöksi Anttolanhoviin. Edellisen kerran klubimme teki tänne suunnalle retken parisen kymmentä vuotta sitten, kertoi klubimestari Mika Jantunen.

35 auton joukko tarjosi näyttävän läpileikkauksen Jaguarien historiaan.
Vanhin mukana ollut auto oli vuodelta 1959 Jaguar XK 150. Mallia valmistettiin vuosien 1957-1961 välisenä aikana. Klubin nettisivuilla kerrotaan, että auton 250 hevosvoimaa tarjosivat hyvän suorituskyvyn ja jopa yli 212 km/h huippunopeudet.
– Uusin nyt mukana ollut auto on vuodelta 2017. Muita malleja ja ikäkausia on tasaisesti edustettuna tuolta väliltä, Jantunen sanoo.
Jantunen itse ajoi letkan johtoautoa. Retkelle hän osallistui hopean värisellä Jaguar XK8 Cabriolet V8:lla.
Jantunen kuvaili mallia itselleen ehkäpä mieluisimmaksi Jaguariksi. Häntä kiehtoi auton toimiva kokonaisuus muotoilusta tehoihin.

Finnish Jaguar Drivers’ Club ry:ssä on tällä hetkellä Jantusen mukaan lähes tuhat jäsentä.
Klubi vaalii Jaguar-perinteitä, järjestää yhteisiä tapahtumia muiden autoklubien kanssa, sekä muun muassa julkaisee jäsenlehteä.
Kotimaan yhteisretkiä tehdään vuosittain.
Lisäksi klubi on järjestänyt yhteismatkoja Englantiin Jaguarin tehtaille ja erilaisiin Jaguar-tapahtumiin eri puolilla Eurooppaa.

Viikon kysymys

Onko sinulla kotivara kunnossa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...