0

Mannila muuntuu liveareenaksi – Jorma Kääriäinen konsertoi Punkaharjulla lauantaina

Paljoa ei aina tarvitse, että juttu lähtee niin sanotusti laukalle ja alkuperäisen ajatuksen sijaan toteutuukin jotain isompaa ja parempaa.
Yksi tuore esimerkki tästä löytyy Punkaharjulta. Kevättalvella K-Market Kruunun yrittäjä Marko Humia ja Vaahersalon Hotelli Rantakattia pyörittävä Jani Kero pohtivat puhelimitse yritysten yhteisen golfturnauksen järjestämistä Kerimäellä.
Keskustelussa tuumattiin, että toki tällaiseen turnaukseen liittyen olisi paikallaan järjestää isommat iltajuhlatkin. Ja mikä sen parempi paikka niille olisikaan kuin Mannilan Rantakatin miljöö Pihlajaveden äärellä – vuosien mittaan kun alue on jo hyvin toiminut erilaisten juhlien ja keikkojenkin tapahtuma-areenana.

Koska tuohon aikaan oli kaiken lisäksi vielä epävarmuutta paikkakunnan suurtapahtuman, Harjun Kesäraitin toteutumisesta, päätettiin asiaa ihan todenteolla viedä eteenpäin.
Ulkoilmakonsertin ajankohdasta ja esiintyjästäkin syntyi varsin pian visio.
– Lähdettiin kysymään elokuun 10. päivälle Jorma Kääriäisen keikkaa. Se on monelle viimeinen lomaviikonloppu, eikä sille ajalle ollut omassa toiminnassa ja alueen muussa tarjonnassa suurempia päällekkäisyyksiäkään.

Päivä sopi artistille, joten tuotanto ja markkinointi polkaistiin käyntiin.
Yhteistyötä yrittäjät olivat eri tavoin tehneet jo aiemminkin, mutta nyt mittakaava nousi aiempaa suuremmaksi. Yhteisen golf-turnauksenkin pitäminen jouduttiin jättämään väliin, sillä suuren tapahtuman aikaan ei työn äärestä oltaisi pystytty poistumaan.
Iltaman päätähdellä tunnettavuutta ja kuulijakuntaa on hyvin, niin odotuksetkin ovat sen mukaiset. Humia ja Kero kertovat yleisöodotuksen olevan 500 hengen luokkaa.
– Lippuhinta haluttiin pitää kohtuullisena. Yleisöä varten myös järjestetty Matka-Kososen kanssa linja-autokuljetuksia Punkaharjun keskustasta Hutikasta ja Kerimäeltä linja-autoasemalta. Tarkka kuljetuksien tarkka aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Puitteet isommalle konsertille riittävät alueella järjestäjien mukaan hyvin.
Aiemmissa Rantakatin tapahtumissa on päästy testaamaan miten alue toimii tapahtuma-areenana ja paljon väkeä pystytään paikalle ottamaan.
Tapahtuma tulee olemaan K18. Se mahdollistaa yrittäjien mukaan suuren anniskelualueen.
– Tapahtuma-alue tulee ulottumaan Hotelli Rantakatista rantaan saakka. Lava tulee aivan rantaviivan läheisyyteen.

Alue tullaan avaamaan jo iltapäivällä. Päätähti nousee lavalle iltayhdeksään aikaan, mutta ennen sitä päästään jo nauttimaan lämmittelybändin musisoinnista.
1970-luvulta lähtien kotimaisessa musiikkikentässä vaikuttaneen Kääriäisen ohjelmistossa tulee Humian ja Keron tietojen mukaan olemaan vahvasti ainakin miehen omaa tuotantoa, Baddingin, Elviksen sekä Agents-yhtyeen kanssa esitettyä materiaalia.
Kääriäinen esiintyy Punkaharjulla Yhden tähden orkesterin kanssa.
Tapahtumaan myydään lippuja vain K-Market Kruunussa, Bar Hutikassa, sekä Matka-Kososen toimesta.
– Lisäksi ovelta saa tapahtumapäivänä lippuja, Humia ja Kero kertovat.

Juttu on julkaistu Puruveden Kesälehdessä 6.6.2019.

 

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimmat joululaulut -tapahtumiin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...