0

Lukijoilta: Huomio Puruveden ja Pihlajaveden rakastajat

Kerimäellä Romu- Heikin talossa (ent. järvikalastusmuseo) on avoinna hieno järviluonnon, kalaston  ja kalastuskulttuurin näyttely, Suur-Saimaan järvikaksoset. Ainutlaatuinen kertomus alkaa jääkaudesta,  ulottuu kuluvaan vuoteen 2019, ja ennakoi myös tulevaisuutta.  Esillä ovat jääkauden jälkeiset veden korkeuden vaihtelut nykypäivään tultaessa, kalaston kehittyminen ja tämän päivän 31 kalalajia sekä järvien erikoisuudet jättikatkasta alkaen. Sitten tarkastellaan muinaista kaukokalastusta Puruvedellä, jäänuottauksen tuhansia vuosia vanhaa sirkumpolaarista perintöä, ensimmäistä kaupallista kalastusta, joka oli lohenkalastus. Lisäksi käsitellään kesänuottauksen muuttumista moderniksi kalastukseksi ja lopulta ammattimaista talvinuottauksen syntyä ja kehittymistä nykypäivään tultaessa. Lopussa tutkitaan kalaruuan terveellisyyttä ja järvikalan ympäristöystävällisyyttä, mutta toisaalta nykypäivän kalastuksen ja kalastajien ahdinkoa.

Toivottavasti Puruveden ympäristön asukkaat ja koululuokat löytävät tiensä näyttelyyn, jossa on myös esillä kalataidetta ja kala-aiheisia painotuotteita näyttelymyymälässä. Tervetuloa!

Näyttely on avoinna 8.7.2019 – 25.8.2019 klo 10-16, maanantaina suljettu. Osoite Romu-Heikin talo, kirkon ja sataman välissä, Puruvedentie 65, 58200 Kerimäki

 

Suomen Järvikalastus- ja vesimuseosäätiön puolesta

Jukka Pennanen

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimmat joululaulut -tapahtumiin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...