0

Kalastuksen perusteet haltuun -Kala-Harrien ilmainen kalaleiri kokosi jälleen hyvin osallistujia

Pääkannan leirikeskuksella järjestettiin viikonvaihteessa onnistuneesti Puruveden Kala-Harrien kalaleiri. Lapsille ja nuorille suunnatun, perjantaista sunnuntaihin kestäneen leirin pääteemana oli tutustuttaa osallistujia kalastuksen ja kalan käsittelyn perusteisiin.
Ohjelmassa oli muun muassa kalastusvälineiden huoltoa ja tekoa, kalankäsittelyä sekä tietenkin kalastusta.
– Tänä vuonna kalastettiin verkoilla ja ongilla. Perjantaina illasta laskettiin verkot ja lauantaina käytini kokemassa ne. Lauantaina leiriläiset pääsivät myös ongelle, kertoo Puruveden Kala-Harrien yksi leiriohjaaja, Mika Huoman.

Kesä-heinäkuun taitteen leirillä oli yhtenä ohjaajana myös Etelä- Savon vapaa-ajankalastajapiirin kalastusohjaaja Aki Hirvonen. Hänellä oli iso vastuu ohjelman suunnittelussa ja läpiviennissä.
Leirit ovat tärkeä osa Suomen Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön nuorisotyötä.
– Kesällä olen vetämässä leirejä eri puolilla maakuntaa. Kesäkauden ulkopuolella työhön kuuluu esimerkiksi kouluissa pidettävien teemapäivien vetämistä, Hirvonen sanoo.
Hirvonen korostaa, että käytännön tekeminen ja kalastaminen ovat paras tapa perehdyttää nuoria kalastukseen. Painopisteenä ovat kalastuksen eettiset näkökulmat, kuten oikea oppinen käsittely ja ylikalastuksen välttäminen.
– Leirien suosiot vaihtelevat paikkakunnittain ja vuosittain. Kerimäellä tämä tuntuu kuitenkin vakiinnuttaneen paikkansa ja väkeä oli jälleen hyvin, Hirvonen kertoo.
– Leiri on osallistujille täysin ilmainen majoituksineen ja ruokailuineen. Satsaamme siten Kala-Harrien puoelsta nuorisotyöhön, Huoman jatkaa.

Aleksi Mutikainen, Matia Raninen ja Topi Pohjola huolsivat perjantaina leirillä onkivavat. Leiriläiset pääsivät viikonlopun aikana myös tekemään omat onget ja kalastamaan niillä.

Nuorten osallistujien keskuudessa tunnelmat olivat korkealla. Aleksi Mutikainen, Matia Raninen ja Topi Pohjola kertoivat kalastavansa aktiivisesti myös omalla ajallaan.
– Virvelin kanssa ja usein soutuveneellä, joukkio tarkensi.
Mutikaisella, Ranisella ja Pohjolalla oli myös kokemusta aiemmista kalaleireistä. Osittain sen myötä tapahtumaan osallistuttiin nytkin.
– Esimerkiki eri vieheiden tekeminen on ollut aina mukavaa.

Viikon kysymys

Käytätkö lähiliikuntapalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...