0

Metsäkulttuuripäivien teemana digitaalisuus – tapahtuma keräsi ennätysyleisön

Suomen Metsämuseo Luston järjestämät Metku – Metsäkulttuuripäivät vetivät tänä vuonna ennätysyleisön. Lustosta kerrotaan, että 14.–16. kesäkuuta vietetyssä tapahtumassa vieraili noin 6 400 kävijää. Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa perjantaina ja sunnuntaina, eikä aamupäivän sade lauantaina haitannut tapahtumayleisöä. Tapahtuman kannalta vilkkain päivä oli lauantai, jolloin tapahtumassa vieraili reilu 3000 kävijää. Näytteilleasettajia, metsäalan organisaatioita, käsityöläisiä, perinteiden taitajia, yhdistyksiä ja järjestöjä osallistui Metsäkulttuuripäiville lähes viisikymmentä, mikä on edellistä kertaa enemmän.

Metsäkulttuuripäivien teemana oli tänä vuonna digitaalisuus. Perjantaina järjestetyssä iltapäiväseminaarissa Digimetsäläinen – tarina ja tulevaisuus tarjottiin metsänomistajille, alan yrittäjille sekä kaikille metsästä ja digitaalisuudesta kiinnostuneille aiheesta ajankohtaista tietoa. Digitaalisuus näkyi muuallakin kuin tapahtuman ohjelmassa. Myös näytteilleasettajat olivat huomioineet teeman omassa tarjonnassaan.
Tapahtumassa nähtiin myös runsaasti erilaisia työnäytöksiä. Kävijät pääsivät myös esimerkiksi kokeilemaan itse metsään liittyviä työskentelymenetelmiä, muun muassa puunkuormausta. Tapahtuman yhteydessä kisattiin tänä vuonna myös kahdesta eri mestaruudesta. Sumoki ry:n järjestämissä moottorisahauksen kilpailuissa Suomen ja pohjoismaiden mestaruuden voitti Jukka Perämäki Kuortaneelta. Joukkuekisassa puolestaan Pohjoismaiden mestaruuden voitti Norja, Suomi tuli toiseksi ja Ruotsi kolmanneksi.

Metsäkulttuuripäivät on Luston vuoden mittavin tapahtuma, jossa tuodaan esille suomalaista metsäkulttuuria ja -perinnettä ja tarjotaan metsäalan toimijoille, perheille ja kaikille metsiimme liittyvästä laajasta kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille kesäinen kohtaamispaikka. Tapahtuma tukee museon metsiin ja metsien käyttöön liittyvää tiedonvälittämistehtävää sekä vahvistaa Luston asemaa valtakunnallisena metsäkulttuurin erikoismuseona.

Viikon kysymys

Käytätkö lähiliikuntapalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...