0

Jorma Silvasti julistaa lomarauhan Kerimäellä – Kirkonmäellä picnic ja oheistapahtumia

Helluntaisunnuntaina 9. kesäkuuta julistetaan lomarauha jälleen maahamme Kerimäeltä, maailman suurimman puukirkon pääovelta.
Lomarauhan julistaa tänä vuonna Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti. Tapahtuma järjestetään 11. kerran.
Lomarauhan julistus on osa Savonlinnan kesänavaustapahtumaa. Tänä vuonna lomarauhan julistustapahtuma laajenee kirkonmäki-picnicin ja oheistapahtumien myötä.
Kirkonmäellä on kesäistä Puruvesi-Seitsikon musiikkia, Kerimäki-seura myy kahvia ja Puruveden Kala-Harrit paistettuja Puruveden muikkuja.
Lapsille on pientä maksua vastaan tarjolla pomppulinna, paintball-tarkkuusammuntaa sekä kirkkopuiston alaosassa kierimistä Zorb-pallon sisällä.

Ennen lomarauhan julistusta on helluntain messu ja Suvilinnun laulu -yhteislaulutilaisuus maailman suurimmassa puukirkossa. Suvilinnun laulu on osa Kirkon ulkomaanavun Suvivirsi-kampanjaa, jonka tuotolla autetaan lapsia ja nuoria pääsemään kouluun Ugandassa.
Savonlinnan seurakunta on ollut mukana Suvivirsi-kampanjassa vuodesta 2013 asti. Tänä vuonna Suvilinnun laulu järjestettiin ensimmäistä kertaa Savonlinnan torilla ja nyt myös Kerimäen kirkossa.
Lomarauhan julistustapahtuman yhteydessä tarjolla on iltapäivällä myös maksullinen retki Hytermään, Romu-Heikin saareen. Retkelle on ennakkoilmoittautuminen ActivityMakerille.
Kirkonmäellä voi nauttia myös omista eväistä ja Tapuli-kahvila sekä Kaivopirtti ovat myös avoinna.

Lomarauha on julistettu Kerimäeltä vuodesta 2009 alkaen. Idea lähti Kerimäen kunnaninsinöörinä toimineelta Jorma Mattiselta ja kirkkoherra Toivo Loikkaselta.
– Tapahtumaa kehiteltiin sitten yhteistyössä seurakunnan ja Kerimäen alueen muiden toimijoiden kanssa, kertoo ensimmäisenä lomarauhan julistajana toiminut silloinen Kerimäen kirkkoherra Toivo Loikkanen. Hän kirjoitti myös lomarauhan julistamisen tekstin.
Lomarauhan julistajina ovat toimineet menneinä vuosina kirkkoherra Toivo Loikkanen, seutujohtaja Marjukka Aarnio, arkkipiispa emeritus Jukka Paarma, piispa Seppo Häkkinen, ylijohtaja Elli Aaltonen, arkkiatri Risto Pelkonen, maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, ylijohtaja Pekka Häkkinen, piispa emeritus Eero Huovinen ja kansanedustaja Hanna Kosonen.

Lomarauhan julistamisen yksi tausta on Suomen Turusta julistettava joulurauha.
– Lomarauhan julistuksen sisältö painottaa sitä, että kesää ja loma-aikaa vietettäisiin rauhallisesti, turvallisesti, toiset ihmiset ja ympäristö huomioiden. Julistus nostaa esille loman ja levon tarpeen ihmiselle, sanoo Toivo Loikkanen.
Kukin lomarauhan juliTapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Kerimäen kappeliseurakunta/Savonlinnan seurakunta ja Kerimäki-seura ry.

Lomarauhan julistaminen Kerimäen Ison kirkon pääovelta su 9.6.2019 klo 12.00.

Kommentteja aiheesta “Jorma Silvasti julistaa lomarauhan Kerimäellä – Kirkonmäellä picnic ja oheistapahtumia

 • 8.6.2019 at 09:53
  Permalink

  ” Lomarauhan julistus ”.

  Ennen lomarauhan julistusta on messu ja Suvilinnun laulu -yhteislaulutilaisuus , maailman suurimmassa puukirkossa.
  Retki Hytermän , romu -Heikin saareen.

  Puveistoksn sunnuntaikoulun oppilaiden valmistujaiset , vuonna 1959, 23 opettajaa valmistui.
  Hytermä juhlilla on pitkät perinteet.
  Vastavalmistuneet opettajat lauloivat Orlando De Lasson hymnin sekä Mozartin , kevään loistossa. Puuveistoksen Hortamon Hänninen lausui Meriluodon , kirkon rakentajan.
  Savonlinnan seminaarin laulajat esittivät musiikin lehtorin Uusivirran johdolla Ludvig van Bethovenin , Sointujen voima ja Händelin Arisonin .
  Lopuksi jaettiin lasten valistuksen opistorahastosta , avustusta lapsile , samoin jaettiin palkinto luonnonsuojelu -ja raittiuskilpailussa voittaneille sekä raittiustutkinnon suorittaneille palkinnot.
  Vaatimustaso oli että , käsityöyhtiöt pitivät lujasti kiinni siitä , että oppilas on hyväksytty oppisopimuksella ( kisälli ) oppilaaksi silloin kun hän on saavuttanut tyydyttävän oppiarvon . Tästä syystä Savonlinnan puuseppäkoulu , josta valmistui lahjakkaita puuseppiä ja malli-puuseppiä.
  Sunnuntai koulut olivat suosittuja maalaispojille , silloin kun heillä ei ollut aikaa arkisin kouluttautua.
  Siellä oppilaat tapasivat toisiaan ja saivat loistavan ammatin.
  Tytöillä oli omat koulunsa , joista mainitaan monissa lähteissä , heidän saavutuksistaan.

  Rinne ,” Me haluamme auttaa Savonlinnaa ”.

  Kerimäen kappalaine rovasti Matti Tuovinen ja nuorisopastori Jussi Kattelus , heidän toimestaan Hytermä juhlat järjestettiin.
  He järjetivätät moottorivene kuljetuksen hytermän saaren kesäjuhlille.
  Nuoriso pastori Jussi Kattelus oli meidän kuljetusveneen kipparina. Hytermä juhlat oli hyvä alku nuorisokulttuurille.
  Rovasti Matti Tuovinen oli koko juhlienpää, joka järjesti kokonaisuuden yhteistyö kumppaneiden kanssa.
  Romu -Heikin saari oli hyvä työllistäjä , sille seutukunnalle.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...