0

Näyttävää jälkeä Kerimäen koululaisilta – 6-9 -luokkalaisten taito- ja taideaineiden töistä järjestetty kevätnäyttely esitteli osaamista

Kerimäen yläkoululla pääsi lukukauden lopun ajan katsastamaan 6-9-luokkalaisten taito- ja taideaineiden töistä koostettua kevätnäyttelyä.
B-koulun oleskelutilaan koottu näyttely esitteli koululaisten monipuolista tekemistä ja osaamista.
Käsityön opettaja Miia Hanikka-Kuutti kertoi, että kevätnäyttely on jo vakiintunut koulun ohjelmistoon. Se pidettiin nyt kolmatta kertaa.

Tämän vuoden näyttelyssä selkeinä uusina piirteitä olivat oppilaiden yhteisprojektit, sekä kovien ja pehmeiden materiaalien yhdistäminen.
Hanikka-Kuutti kertoo, että käsitöissä työskentely on muuttunut siihen suuntaan, että yksilötöiden ohessa tehdään myös yhteisprojekteja.
Opetuksessa voimistuu myös materiaalien yhteiskäyttö. Toisin sanoen tehdään myös töitä, joissa yhdistyy teknisen työn ja tekstiilityön osa-alueet.
Käytännön esimerkkeinä tästä toimivat esimerkiksi kissojen kiipeilypuut, joissa rungot syntyivät teknisesssä työssä ja loppu tektiilityössä.
– Jatkossa 8-luokkalaisten päätyö tulee olemaan sellainen, jossa yhdistyy kovat ja pehmeät materiaalit. Tänä vuonna mentiin ensimmäistä kertaa tämän mallin mukaan, Hanikka-Kuutti sanoo.

Viikon kysymys

Käytätkö lähiliikuntapalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...