0

Kohtaamispaikka: Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

Kevät on jo pitkällä ja monella mielessä kiiltää jo kesäloma. Ympäröivä luonto puhkeaa kukkaan ja vihreys lisääntyy päivä päivältä. Elämme tällä hetkellä kiivainta kasvun aikaa. Luonto täyttyy kaikesta kauniista. Kukka toisensa perään puhkeaa kukkaan ja lumoaa kauneudellaan.
Itse en malta olla joka vuosi hämmästelemättä, kuinka kaikki tapahtuu oikeaan aikaan kevään ja kesän korvalla. Miten ihmeessä muuttolinnut tietävät lähteä oikeaan aikaan matkalle ja kuinka ne pystyvät suunnistamaan oikeaan paikkaan vuosi vuoden jälkeen? Miten kasvit tietävät lähteä kasvuun juuri oikeaan aikaan, ei liian aikaisin tai liian myöhään? Luonto onkin täynnä erilaisia ihmeitä, joita ei voi kuin hämmästellä.

Kovin helposti tulemme kuitenkin sokeiksi aivan silmiemme edessä olevista ihmeistä. Emme osaa pysähtyä ihmettelemään kasvua, Luojan luomistyön kädenjälkiä. Joskus onkin hyvä seisahtua muurahaiskeon, linnun poikasten lentoharjoitusten, kudussa olevia kaloja ja lukemattomien luonnon tarjoamien näytöksien äärelle.
Samalla kun seuraa luonnon tapahtumia mieli rauhoittuu ja kiire kaikkoaa. Parhaimmillaan noissa hetkissä saa kokea olevansa Jumalan kämmenellä suurena ihmeenä ihmeiden keskellä.

Rakas taivaallinen Isämme. Auta meitä näkemään se kaikki arvokas, joka ympäröi meitä. Anna meille viisautta kyetä ymmärtämään jokaisen elämän arvokkuus ja ainutlaatuisuus. Auta meitä pysähtymään ja elämään juuri tässä hetkessä. Anna auringon paistaa ja veden sataa ajallaan. Jää meidän keskelle ja anna Sinun rauhasi. Siunaa meidän kaikkien kesä. Aamen.
Sari Vauhkonen
Aluekappalainen
Punkaharjun kappeliseurakunta

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...