0

Osmo–ukkosmyräkän tehtävät painottuivat Kiteelle

Perjantaina illalla ja lauantain vastaisena yönä koettu ukkosmyrsky teetti Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella paljon töitä. 
Ilmatieteen laitos pystyi antamaan pelastuslaitoksen päivystävälle päällikölle jo klo 20 aikoihin hyvin paikkaansa pitäneen ennusteen tilanteen kehittymisestä. Pelastuslaitoksen kaikille paloasemille tiedotettiin että vahingontorjuntatehtäviä voi tulla koko illan ajan. Myös kaikkien kuntien johtoryhmät pidettiin tietoisena tilanteesta ja samalla tiedotettiin myös Pohjois-Karjalan Valmiusfoorumin jäseniä. 

Pelastuslaitoksesta kerrotaan, että useammassa paikassa kymmeniä puita oli kaatunut samaan läjään ja pahimmillaan tuuli oli kaatanut puita rikkoen sähkölinjoja ja pienten rakennusten kattoja. Pelastuslaitoksen yksiköt suorittivat tämän hetkisen arvion mukaan noin 70 tehtävää, jotka painottuivat Kiteelle ja maakunnan etelä- ja keskiosiin. 
Hätäkeskus antoi tehtävistä noin 50 kappaletta ja loput olivat pelastusyksikön itse havaitsemia tehtäviä. 

Lehmätkin olivat vaarassa karata myrskyn myötä, sillä puut olivat rikkoneet Kiteellä lehmien aitauksen. Tilanne saatiin hallintaan pelastuslaitoksen avulla ennen eläinten karkaamista. Tielle kaatuneiden suurien puiden vuoksi myös valtatie 6 oli välillä poikki. Lisäksi junaradalle Onkamon ja Värtsilän välillä oli kaatunut puita jotka pelastuslaitos raivasi alueelta. Tässä asiassa tehtiin yhteistyötä Rataliikennekeskuksen kanssa. 

Kiteellä myös pieni vene oli saanut ”tuulta purjeisiin” ja joutunut tuulen riepottelemaksi. Veneessä ei ollut ihmisiä. Useammassa paikassa oli kaatunut puita rakennusten päälle, mutta pelastuslaitoksen tiedon mukaan kyseessä ovat olleet talous- tai mökkirakennukset.
 
Pelastuslaitoksen johtokeskus selvitti Elisan ja Telian mahdollisuudet varustaa tukiasemia varavoimalla jotta hätäpuhelinliikenne saadaan tarvittaessa turvattua etenkin Kiteen alueella. 

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...