0

Nuorten palveluista säästö lyhytnäköistä

Savonlinnan kaupunki sai kevättalven kestäneet yt-neuvottelunsa taannoin päätökseen, mutta henkilöstösäästöjen seuraukset alkavat vasta vähitellen realisoitua.
Kerimäen kumppanuuspöydässä saatiin jo välähdyksiä siitä, mitä rajut henkilöstövähennykset tarkoittavat todellisuudessa. Maisemien pusikoituminen raivaussahurien puuttuessa ei liene kuntalaisten arjen kannalta ikävimmästä päästä, mutta näkyy taajaminen yleisilmeessä äkkiä.
Minimimiehitykselle kutistettujen yhteispalvelupisteiden haavoittuvuus on jo tullut talven aikana ilmi, kun vararesursseja ei ole. Voi hyvin kuvitella, että jossain kohtaa aletaan keskustella koko kyseisten palvelupisteiden tulevaisuudesta. Pitäjillä pitääkin olla tarkkana: yhteispalvelupisteet ovat kaupungin viimeinen hallinnollinen tukikohta maaseututaajamissa. Niiden toimintaa pitäisi päinvastoin monipuolistaa kuin hivuttamalla ajaa alas.
Tulevaisuuden kannalta huolestuttavimpiin uutisiin kuuluu kuitenkin tieto siitä, että nuorisotilojen avaamiseen ja nuorisotyön elvyttämiseen ei näyttäisi olevan jatkossakaan mahdollisuuksia työntekijöiden vähyyden takia. Tähän on ehdottomasti löydyttävä jostain resursseja.
Maakunnalliseen nuorten vaikuttajaryhmään kuuluva kerimäkeläinen Vili Hämäläinen arvosteli taannoin Puruvesi-lehdessä oikeutetusti kuntapäättäjiä siitä, että päätöksissä ei useinkaan ajatella niiden seurauksia nuorille. Hän muistutti, että varsinkin väestötappioalueella pitäisi korostetusti huomioida nuoret päätöksenteossa.
Nuoria Savonlinnan seudulla uhkaavaan näköalattomuuteen pitää suhtautua vakavasti. Asenne kotiseutua kohtaan alkaa muotoutua jo siitä, kun Aviksen ovet pysyvät suljettuina.

Viikon kysymys

Muuttuivatko kesäsuunnitelmasi suurien tapahtumien peruuntumisen vuoksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...