0

Elinvoimaa Järvi-Suomen golfseuroihin hankkeen avulla – Kerigolf mukana lisäämässä jäsenmääräänsä

Järvi-Suomen alueella sijaitsevat Kerigolf Savonlinnasta, Kartanogolf Joroisista, ja Rantasalmi Golf saivat viime viikolla positiivisia uutisia. Seurojen käynnistämälle yhteishankkeelle näytettiin vihreää valoa sekä Rajupusu Leader -ryhmässä että Piällysmies ry:ssä.

Alueen golfseurat toimivat kahden toimintaryhmän alueella, joten oli luonnollista jakaa kustannukset.  Yhteensä 100.000 euron hankkeeseen myönnettiin rahallista tukea 70.000 ja seurojen oma panostus on yhteensä 30 tuhatta euroa.

-Hankkeen ensisijainen tavoite on kasvattaa siihen osallistuvien golfseurojen jäsenmäärää ja säilyttää näin harrastuksen ja seurojen elinvoima tulevaisuudessa. Golfarit ovat rakentaneet upeat harrastuspaikat, jotka pysyvät elinvoimaisina aktiivisten harrastajien myötä, sanoo puolestaan Kerigolfin toimitus- ja toiminnanjohtaja Soili Pelkonen.

– Onhan tämä upea juttu. Omavastuuosan kulut pyrimme kattamaan pääsääntöisesti talkoilla, joten meidän maksettavaksemme jää koko summasta arviolta 5000 euroa, Joroisten Kartanogolfin  toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen sanoo ja jatkaa, että pyrkimyksenä on saada kaikista ikäluokista kahden seuraavan pelikauden aikana 600 uutta harrastajaa. Se on kunnianhimoinen, mutta täysin realistinen tavoite.

Projektissa mukana olevissa seuroissa jäsenmäärät ovat laskeneet viime vuosina ja kaikkien kolmen seuran jäsenmäärä on tällä hetkellä yhteensä 2400.

Kohderyhmänä ovat kaikki liikunnasta, kuntoilusta, ulkoilusta ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtivat kuntalaiset. Taustalla hankkeelle on huoli alueen väestön terveydestä ja golfseurojen jäsenmäärän putoamisesta, jonka jatkumista myös lähivuosien väestöennusteet tukevat.

Kolmantena aktiivisena hankkeen valmistelijana on toiminut Rantasalmi Golfin puheenjohtaja Ari Korhonen.

Seurat ovat laatineet markkinointi- ja viestintäsuunnitelman, jossa on mietitty millä toimenpiteillä ja välineillä uusia potentiaalisia harrastajia tavoitellaan. Hankkeeseen palkataan henkilö johtamaan projektia ja siihen liittyvää vapaaehtoistoimintaa yhteensä 12 kuukauden ajaksi tänä ja ensi vuonna.

Toiminta aloitetaan välittömästi sopivan henkilön löydyttyä. Projektia on tarkoitus viedä eteenpäin sporttisessa hengessä golfin positiiviset terveysvaikutukset huomioiden ja korostaen lajin sopivuutta koko perheen yhteiseksi harrastukseksi.

Hankkeen tiedottaminen ja viestintä toteutetaan sosiaalisessa mediassa sekä seurojen omien kotisivujen kautta. Myös paikallislehdet ovat keskeisiä yhteistyökumppaneita sekä juttujen että mainostamisen muodossa.      

Kolmen seuran yhteisponnistelua voidaan pitää eräänlaisena kotimaisen golfin pilottihankkeena, jollainena voisi toteutua muidenkin lajien osalla.

 

Yleishyödyllisen hankkeen perimmäinen tarkoitus on kehittää maaseudun palveluita.

Leader on paikallisten ihmisten maaseudun kehittämistyötä, jota oman alueen kunnat ja Suomen valtio rahoittavat Euroopan Unionin Maaseuturahaston lisäksi. Toiminnan lähtökohtana on omaehtoinen kehittäminen; ideat tulevat maaseudun asukkailta, yhdistyksiltä ja järjestöiltä itseltään.

EU alueella toimii 2000 Leader ryhmää, josta Suomessa 54. 

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...