0

SDP, Keskusta ja Perussuomalaiset saivat Puruveden seudulla eniten ääniä

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä suurin puolue on SDP, joka otti viisi paikkaa eduskunnasta.
Kaakkois-Suomen kansanedustajat ovat SDP:n Sirpa Paatero, Paula Werning, Anneli Kiljunen, Suna Kymäläinen ja Niina Malm.
Perussuomalaisten edustajat ovat Juho Eerola, Jani Mäkelä, Kristian Sheikki Laakso ja Ano Turtiainen.
Kokoomuksesta läpi menivät Antti Häkkänen, Ville Kaunisto, Jukka Kopra. Keskustan Jari Leppä, Hanna Kosonen, Ari Torniainen. Vihreät edustajat ovat Heli Järvinen ja Hanna Holopainen.
Vaalipiirissä SDP:llä viisi paikkaa, perussuomalaisilla neljä, kokoomuksella kolme, keskustalla kolme ja vihreillä kaksi.
Savonlinnalaiset SDP:n ehdokkaat Anna-Kristiina Mikkonen ja Jouni Backman eivät kuitenkaan kansanedustajaksi päätyneet, vaikka puolue olikin piirin suosituin.
Hetkittäin näytti, että savonlinnalaisista kokoomuksen Panu Peitsaro, perussuomalaisten Matti Lundenius ja kristillisdemokraattien Jouni Koskela voisivat saada edustajan paikan, mutta äänimäärät eivät kuitenkaan yltäneet läpi pääsyyn.

Savo-Karjalan puolella suurin puolue on keskusta neljällä paikallaan.
Keskustan edustajia vaalipiiristä ovat Hannakaisa Heikkinen, Anu Vehviläinen, Hannu Hoskonen ja Hanna Huttunen
Perusuomalaiset saivat Savo-Karjalasta kolme edustajaa: Sanna Antikaisen, Minna Reijosen ja Jussi Wihosen.
SDP:n kansanedustajia ovat Merja Mäkisalo-Ropponen, Seppo Eskelinen ja Timo Suhonen. Kokoomuksesta läpi menivät Marko Kilpi ja Markku Eestilä.
Lisäksi läpi menivät vihreiden Krista Mikkonen, kristillisdemokraattien Sari Essayah ja vasemmistoliiton Matti Semi.
Kiteeläinen keskustan ehdokas Sinikka Musikka jäi eduskunnan ulkopuolelle 1627 äänellään.
Tiedot on kerätty Yleisradion eduskuntavaalit 2019 -tulospalvelusta, sekä Vaalit.fi -sivun tulospalvelusta.

Koko maan äänestysaktiivisuus oli 72 prosenttia. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestysprosentti oli 67,8.
Puruveden alueen kunnista Enonkoskella äänestettiin aktiivisimmin. Kunnan äänestysprosentiksi muodostui 70,6 prosenttia.
Enonkoskella suurinta kannatusta nautti Keskusta, joka sai 285 ääntä, eli 34,1 prosenttia äänistä. Toisiksi eniten enonkoskelaiset äänestivät SDP:tä, joka sai 26 prosentin kannatuksen, eli 217 ääntä. Kolmanneksi eniten, 14,6 prosenttia kannatusta oli perussuomalaisilla, joille annettiin 122 ääntä.
Punkaharjulla äänestysprosentti oli 68,1. Keskusta oli niukasti suosituin puolue paikkakunnalla. Keskusta sai 469 ääntä ja kannatus oli 25,4 prosenttia. SDP:n kannatus oli 23,7 prosenttia ja ääniä kertyi 437. Kokoomus sai 331 ääntä, kannatus oli 17,9 prosenttia.
Kerimäellä päälinjat olivat samansuuntaiset: Keskusta kärkipaikalla 24,1 prosentilla ja 485 äänellä; SDP toisena 21,1 prosentilla ja 425 äänellä. Perussuomalaiset saivat 363 ääntä, 18 prosenttia äänistä. Äänestysprosentti oli 67,7.
Anttolan äänestyspaikalla Keskusta ja Perussuomalaiset saivat molemmat 22,8 prosenttia alueen äänistä. Kumpikin sai 175 ääntä. SDP sai Anttolassa 22,6 prosenttia äänistä, eli 174 ääntä. Äänestysprosentti oli 66,5.
Savonrannalla Keskusta sai 35,3 prosenttia äänistä, 158 ääntä. SDP:n kannatus oli 25,5 prosenttia ja ääniä tuli 114. Perussuomalaiset saivat 93 ääntä ja kannatus oli 20,8 prosenttia. Äänestämässä 61,4 prosenttia alueen äänioikeutetuista.
Savonlinnan äänestysprosentti oli 68,0.

Kiteellä äänestysprosentti oli 66 prosenttia, Kesälahdella 68,1 prosenttia ja koko Savo-Karjalassa äänestysaktiivisuus oli 67,5.
Kesälahdella eniten ääniä, 32,5 prosenttia ja 373 kappaletta keräsi Keskusta.
Toiseksi suosituin Kesälahdella oli perussuomalaiset 331 äänen ja 28,9 prosentin kannatuksella. Kolmanneksi suurimman osuuden, 180 ääntä ja 15,7 prosenttia Kesälahden äänistä sai SDP.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...