0

Kerimäelle moottorikelkka-enduron SM-pronssia

Kerimäkeläinen Mikko Hämäläinen pääsi viikonloppuna tuulettamaan moottorikelkka-enduron SM-pronssia.

Kauden viimeinen kilpailu ajettiin Sallassa. Hämäläinen kaasutti SM-Pro -luokassa kuudenneksi ja ylsi sarjan kokonaispisteissä kolmannelle sijalle. Hämäläinen toteaa, että pronssi oli ensimmäinen ”vanhoilla päivillä” saavutettu SM-sarjan mitali.

-Viime vuodet olen ollut mitalikannassa kiinni, mutta roikkunut kuitenkin siinä neljännen sijan paikkeilla. Tähän kauteen voi sikäli olla hyvin tyytyväinen, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen kertoo, että Sallan kisa oli kaikkein raskain kilpailu koko sarjassa. Olosuhteet olivat haastavat. Lisäksi ajoa painoi se, että aiemmin kaudella kerimäkeläinen loukkasi kätensä kelkkakisassa.

-Lähdin ajamaan maltillisesti. Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen sijoitus ei ollut kummoinen, mutta viimeisellä pätkällä sain puristettua ajoon kovan vauhdin päälle. Osa kuskeista alkoi selvästi väsymään viimeisellä pätkällä. Kokemuksesta oli siis tässä tapauksessa hyötyä.

 

Viikonloppu ja kulunut kausi oli Itä-Savon Moottorikelkkailijoille muutoinkin onnistunut. Kerimäkeläinen Joni Behm ajoi Sallan kisassa aivan kärkivauhtia. Behm oli kisan toinen, mutta eroa voittajaan oli vain 3 sekuntia. Koko SM-sarjassa Behm sijoittui viidenneksi. Se kautta aikain paras sarjasijoitus Behmille.

Savonrantalainen Kalle Laamanen oli finaalikisassa 12. ja oli koko sarjassa sijalla 8.

Lisäksi esimerkiksi Harraste A-luokassa ajanut kerimäkeläinen Eetu Muhonen ajoi osakilpailussa toiseksi ja harraste A-luokan SM-sarjassa kolmas.

-Kausi oli kautta aikain onnistunein seurallemme. Kaiken lisäksi Sallan joukkuekisassa Itä-Savon Moottorikelkkailijoiden tiimi – Joni Behm, Eetu Muhonen ja Legendat-sarjassa ajanut Timo Astikainen – ottivat hopeaa, Hämäläinen kertoo.

Viikon kysymys

Muuttaako valoisa aika unirytmiäsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...