0

Poliisi kerää talteen aseita ja räjähteitä – Puolustusvoimat avustaa keräämisessä

Itä-Suomen poliisilaitos kerää ensi viikon aikana talteen aseita ja räjähteitä. Varsinaiset keräyspäivät ovat keskiviikosta lauantaihin eli, 27.3.-30.3.

Aalueellinen painopiste on suunniteltu Pohjois-Karjalan maakuntaan. Jo saapuneiden ilmoitusten perusteella noutotehtäviä on myös Etelä- ja Pohjois-Savossa. Jälkimmäisessä maakunnassa keräys suoritettiin viime vuonna ja Etelä-Savossa 2017

Pohjois Karjalassa edellinen, laajempi keräys toteutettiin 2013. Puolustusvoimat avustaa poliisia keräyksessä ja vastaa sotilastarvikkeiden ja -tuotteiden turvallisesta käsittelystä ja jatkotoimenpiteistä.

Luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia. Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille.

Niin sanottu armovuosimenettely ei ole sidottu tiettyyn ajankohtaan, mutta koskee ainoastaan edellä mainittujen esineiden laitonta hallussapitoa, niillä mahdollisesti tehdyt muut rikokset tutkitaan normaaliin tapaan.

Oman turvallisuuden vuoksi vaarallisiin esineisiin, erityisesti räjähteisiin ei tule koskea, eikä niitä saa ryhtyä omatoimisesti siirtämään tai kuljettamaan esimerkiksi poliisiasemalle. Poliisi tunnistaa ja noutaa aina räjähteet tai sellaisiksi epäillyt esineet asiakkaan ilmoittamasta paikasta. Toimintakuntoiset ja luvalliset aseet sekä patruunat voi erikseen ja etukäteen sovittaessa tuoda poliisiasemalle poliisille luovuttamista varten. Tällöinkin on syytä tarkistaa, ettei patruunoiden joukossa ole esim. nalleja tai muita, räjähde- tai palovaarallisia tarvikkeita.

Poliisille luovutettavista aseista ja räjähteistä voi Itä-Suomessa ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295455003. Jälkimmäiseen voi jättää soittopyynnön tai lähettää tekstiviestin. Ilmoituksen voi tehdä myös poliisin nettisivuilta löytyvällä lomakkeella sekä ottamalla yhteyttä lähimpään poliisipäivystykseen tai lupahallinnon toimipisteeseen, Kiireellisissä tapauksissa eli jos esineestä aiheutuu vaaraa tai sitä ei pystytä säilyttämään turvallisesti, voi aina soittaa suoraan hätäkeskukseen.

Viikon kysymys

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...