0

Jää petti Punkaharjulla – hiihtäjä joutui veden varaan, mutta pelastui

Etelä-Savon pelastuslaitoksen yksikkö Punkaharjulta joutui pelastustöihin sunnuntaina Tuunaansaareen, jonka lähialueen jäällä hiihtäjä oli joutunut veden varaan retkiluistelureitin lähistöllä.
Hiihtäjiä oli kaksi, joista toinen ei joutunut onnettomuuteen. Veden varaan joutunutta olivat pelastamassa retkiluisteluväylällä olleet henkilöt, jotka olivat kuulleet avuhuudot ja ehtineet apuun. Paikalle päästyään, he saivat nostettua veteen joutuneen jään päälle ja kuljettivät tämän rantaan, jossa pelastuslaitoksen henkilökunta oli saapumassa apuun.
– Ensihoito tarkasti veden varaan joutuneen voinnin, pelastuslaitos ilmoittaa. Ilmoitus onnettomuudesta tehtiin iltapäivällä klo 15.11.

Onnettomuus ei tapahtunut retkiluistelureitillä, mutta vain kolmen metrin etäisyydellä reitistä. Retkiluistelureittiä ylläpitävä matkailukeskus Harjun Portti muistuttaakin luistelijoita pysymään hoidetulla retkiluistelureitillä.
– Haluamme muistuttaa, että Tuunaansalmen virtapaikka (jonka yli luistelureittimme menee) on erittäin arvaamaton jääolosuhteiltaan, jossa ei mene mitään muita virallisia ulkoilureittejä kuin luistelureittimme.
Pahin virhe mitä jäillä liikkuja voi tehdä, on liikkua virallisten reittien ulkopuolella vanhoja hiihtojälkiä/kelkkauria pitkin, Harjun Portti ilmoittaa.

Matkailukeskus kehottaa asiakkaitaan ja paikallisia asukkaita noudattamaan suurta harkintaa jälillä omin päin liikkuessaan ja noudattamaan alueella olevia ohjeistuksia, joita löytyy luistelu- ja hiihtoreittien varrelta Tuunaansaaresta.

3 kommenttia aiheesta “Jää petti Punkaharjulla – hiihtäjä joutui veden varaan, mutta pelastui

Comments are closed.

Viikon kysymys

Nautitko kaamoksen pimeydestä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...