0

Meiltä ette vaakunaa vie

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on sanonut, että maakuntien määrä vähenee varmasti. Sinänsä hyvä, että näin eduskuntavaalien kynnyksellä vihreät tulevat asialla selkeästi ulos.  Samaa suoraselkäisyyttä haluaisin nähdä myös galluppien kärkipaikkaa pitäviltä SDP:n ja Kokoomuksen puheenjohtajilta sekä heidän kansanedustajaehdokkailtaan. Oletteko tekin vähentämässä maakuntia ja lakkauttamassa Pohjois-Karjalaa? Tämä työhän taisi jäädä teiltä kesken ennen edellisiä eduskuntavaaleja sinipunakynän piirrellessä karttaharjoituksia, joissa maakuntien määrä oli 5,9 tai 12. Mielestäni äänestäjän oikeusturvaan kuuluu tietää vastaus näin olennaiseen asiaan. Ja siis normaali suora vastaus, eikä poliitikon ympäripyöreä jorina.

Olemme Pohjois-Karjalassa tehneet hartiavoimin töitä rakentaessamme uutta tulevaisuuden maakuntaa, joka tulee ottamaan huolehdittavaksi kunnilta kuntayhtymä Siun Soten lisäksi useita muita maakuntamme hyvinvoinnin ja elinvoiman kannalta elintärkeitä kokonaisuuksia.  Halusimme rakentaa Pohjois-Karjalan ja ennen kaikkea sen asukkaiden kannalta parhaan mahdollisen ja toimivimman mallin. Tätä työtä ovat olleet tekemässä eri rooleissa tuhannet maakunnan ihmiset, ja tämä malli on nyt eduskunnan päätöstä vailla.

Uskon vahvasti siihen, että Pohjois-Karjala on maakunta, joka tulee vielä näyttämään muulle maalle mistä karjalalainen kansa on tehty. Olemme valmiita tekemään koko Itä-Suomea eteenpäin vievää yhteistyötä muiden maakuntien kanssa, yhdessä kun olemme aina enemmän kuin yksin. Omasta vaakunastamme emme kuitenkaan taistelutta luovu.

 

Hanna Huttunen

Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtaja

eduskuntavaaliehdokas (kesk.)

Viikon kysymys

Äänestätkö eurovaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...