0

Punkaharjun kappelineuvoston vaali uusiksi – naiset olivat yliedustettuina valitussa kokoonpanossa

Punkaharjun kappelineuvoston jäsenten ja varajäsenten vaali toimikaudelle 2019-22 suoritettiin Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksessa 15. tammikuuta.

 Kokouksen jälkeen on käynyt ilmi, että  kappelineuvoston kokoonpano ei noudata  kirkkolain mukaista sukupuolikiintiötä, joka takaa vähintään 40 prosenttia edustuksen vähemmistönä olevalle sukupuolelle. 15. tammikuuta valitussa kappelineuvostossa naiset olivat yliedustettuna.

 – Tapahtunut virhe johtuu lain tulkinnasta. Kappelineuvoston jäseniä valittaessa oli virheellisesti oletettu, että sukupolikiintiöön lasketaan myös varajäsenet. Sukupuolikiintiön tulee kuitenkin toteutua varsinaisten jäsenten piirissä, seurakunnasta kerrotaan.

 Punkaharjun kappeliseurakunnan jäsenten vaali suoritetaan uudelleen Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksessa 12. helmikuuta

Viikon kysymys

Oletko jo hankkinut itsellesi tai perheenjäsenillesi kasvomaskeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...