0

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailunmarkkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta.

Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää rajanylittävässä matkailussa nämä kaksi kohdetta ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Savonlinna, Imatra, Lappeenranta ja Mikkeli, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Yhteistyön tavoitteena on tuottaa matkanjärjestäjille ja incoming-toimistoille luotettavaa tietoa reitityksiä, liikenneyhteyksiä ja viisumimääräyksiä. Lisäksi suositellaan parhaille matkareiteille sopivia käyntikohteita ja matkailupalveluja. Toimimalla yhteistyössä liikenneoperaattorien kanssa, pyritään parantamaan kohteen saavutettavuutta erityisesti Aasiasta ja takaamaan sujuva liikkuvuus kohteessa.

Matkanjärjestäjiä tuetaan myös tuottamalla asiakasprofiilitietoa potentiaalisista kuluttajakohderyhmistä valituilla markkinoilla. Profiilitieto auttaa matkailuyrityksiä kehittämään matkailijoiden tarpeita ja odotuksia vastaavia tuotteita.

Kolmen vuoden projektin parannetaan Pohjois-Euroopan ja erityisesti Pietarin-Saimaan matkakohteen tunnettuutta ja viestitään sen potentiaalista kohteena, jossa yhdistyvät kulttuuri, historia ja elämykset puhtaassa ja raikkaassa luonnossa. Projekti saa rahoitusta EU:n Kaakkois-Suomen – Venäjän rajan ylittävän yhteistyön ohjelmasta (South-East Finland – Russia 2014-2020 cooperation programme).

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...