Nordkalk lopettaa Louhen kalkkitehtaan – 21 työpaikkaa häviää Kerimäeltä

Nordkalk Oy Ab lopettaa tuotannon Louhen kalkkitehtaalla Kerimäellä kesäkuun lopussa. Yhtiö ilmoittaa syyksi pitkään jatkuneen vaikean markkinatilanteen. Louhella on töissä

Nordkalk Oy Ab lopettaa tuotannon Louhen kalkkitehtaalla Kerimäellä kesäkuun lopussa. Yhtiö ilmoittaa syyksi pitkään jatkuneen vaikean markkinatilanteen. Louhella on töissä 21 henkilöä, ja tuotannon alasajo tarkoittaa töiden loppumista koko henkilöstöltä.

Nordkalk käynnisti Louhella viime marraskuussa yhteistoimintaneuvottelut, joissa haettiin ratkaisuja markkinatilanteeseen. Tiistaina pidetyssä päätösneuvottelussa jouduttiin toteamaan, että keinoja riittävän kannattavuuden saavuttamiseksi ei ole löytynyt ja siksi tuotanto ajetaan alas 30.6.2019.

Neuvottelujen yhteydessä on kartoitettu henkilöstön mahdollisuudet siirtyä töihin Nordkalkin muille toimipaikoille.

Nordkalk valmistaa Louhella poltettua ja sammutettua kalkkia teollisuuden ja kalkkikivijauheita maatalouden käyttöön. Toimitukset asiakkaille hoidetaan kesäkuun jälkeen Nordkalkin muilta toimipaikoilta.

Kaivostoimintaa Louhella käynnisteltiin jo 1930-luvulla. Teollinen tuotanto alkoi 1943, kun tuotanto nykyisen Venäjän alueella sijaitsevasta Ruskealasta oli siirretty Louhelle. Nordkalkin aiempi omistaja Partek osti Ruskealan Marmori Oy:n vuonna 1989.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka