0

Pystykorva palasi maan päälle – luolan suuaukkoa saatiin suurennettua ja Tessa-koira pelastui

Kahdeksanvuotias Tessa-niminen suomenpystykorva saatiin pois kallion kolosta maanantaina aamuyöstä noin kolmen aikaan.
Koira tunkeutui luolaan alunperin mäyrän perässä aamupäivällä sunnuntaina ja jäi sinne lähes vuorokauden ajaksi. Tapahtumapaikkana oli Liimatantie Punkaharjun Piojärvellä.
Koira pelastui kun sen omistaja sai paikallisten avustuksella porattua ja louhittua luolan suuaukkoa suuremmaksi. Tämän jälkeen koira käveli itse pois luolasta. Pelastuslaitoksen mukaan koira voi hyvin, eikä sillä ole havaittavia vammoja.
Omistaja seuraa koiran vointia varmuuden vuoksi lähipäivät.
Koira joutui kiipeliin metsästystilanteessa. Pelastuslaitokselle tehtiin asiasta hälytys klo 12.03 sunnuntaina. Punkaharjun sopimuspalokunta kävi tuolloin paikalla ja luolan suuaukkoa suurennettiin jo silloin muun muassa sorkkarautojen ja lapioiden avulla.
Koira kävi välillä lähempänä suuaukkoa, mutta palasi takaisin peremmälle luolaan ja pelastuslaitos poistui paikalta neljän aikaan iltapäivällä. Tarkoitus oli palata paikalle uudelleen maanantai-iltana, mikäli koira vielä silloin olisi luolassa.

Omistaja tai pelastuslaitos ei tiedä, miksi koira ei tullut aiemmin itse pois luolasta. On mahdollista, että kallion kolossa on ollut tasoeroja, joiden takia koira ei päässyt tai uskaltanut tulla pois.
Savonlinnan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Esa Hinkkasen mukaan koira yleensä pärjää mäyrän tai supikoiran luolassa useita päiviäkin.
– Luolassa riittää happea, sillä pärjääväthän mäyrät ja supikoiratkin siellä, Hinkkanen sanoo.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...