0

Minä ja mun puu – näyttely avautui Suomen Metsämuseo Lustossa – näyttelyyn voi tutustua ensi vuoden syyskuuhun asti

Suomen Metsämuseo Lustossa joulukuun alussa avattu Minä ja mun puu -valokuvanäyttely esittelee suomalaisten rakkaimpia puita. Näyttely on koottu yleisön lähettämistä kuvista Yle Luonnon Minä ja mun puu -kampanjaan. Rakkaimpia puita ovat esimerkiksi näyttelijä Seela Sellan lehtikuusi ja vain noin 40 senttimetrin korkuinen vaivaiskoivu Lapista.

Kampanjan tavoitteena oli kuvata, kuinka paljon metsät ja erityisesti juuri tietyt puut merkitsevät meille. Monella suomalaisella on oma erityinen puu, ja tämä kertoo vahvasta suhteestamme luontoon.

 

”Lapsuuden sirkuspuu toi iloa kesäisin. Käyn katsomassa puuta joka kesä, nyt se on jo sammaloitunut.”

Heli Saari-Uusimäki

 

Minä ja mun puu -kampanjan aikana 25.8.–7.10.2018 kerättiin rakkaimpien puiden tarinoita ja kuvia Yle Luonnon verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.

Kuvia ja videoita kertyi satoja, joista näyttelyyn on valittu noin 20 valokuvaa. Kaikki kampanjaan lähetetyt kuvat ja videot ovat näyttelyssä esillä näyttöruudulla. Kampanjaan sai osallistua kuka tahansa lähettämällä kuvan ja tarinan.

Puutarinoista kuvattiin myös videoita, jotka ovat katsottavissa Yle Areenassa otsikolla Minä ja mun puu. Kampanja oli osa Mennään metsään -kokonaisuutta, jonka tavoitteena oli juhlistaa suomalaisten läheistä suhdetta metsään.

 

Minä ja mun puu / Jaakko Klemettilä: ”Tässä puussa kiipeiltiin usein kavereiden kanssa lukioaikana. Muutama viikko sitten tavattiin puistossa töiden jälkeen, ja pitkästä aikaa kiivettiin tuohon alimmalle oksalle. Ylös pääsi helposti, mutta alas hypätessä jalasta kuului oksan katkeamista muistuttava ääni. Nyt pitää parannella sääriluun murtumaa pari kuukautta. Puusta on edelleen hyvät fiilikset, ei tämä ollut sen vika.”

 

Minä ja mun puu / Heli Saari-Uusimäki: ”Lapsuuden sirkuspuu toi iloa kesäisin. Käyn katsomassa puuta joka kesä, nyt se on jo sammaloitunut.”

 

Minä ja mun puu / Minttu Lehtovaara: ”Tämä pieni vaivaiskoivu kasvaa vain pohjoisessa. Mun yksilö on vain 40 cm korkea! Koivut värjäävät syksyisin maiseman kauniiksi.”

 

Minä ja mun puu -valokuvanäyttely 1.12.2018–2.9.2019 Suomen Metsämuseo Lustossa.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...