0

Kunnallisen eläinlääkäriaseman toiminta jatkuu vielä toistaiseksi väistötiloissa Kerimäellä – Haapakallion remontin pitäisi valmistua helmikuussa

Kunnallisen eläinlääkäriaseman toiminta jatkuu vielä toistaiseksi väistötiloissa Kerimäellä.  Kerimäen Anttolan Haapakalliossa sijaitsevan eläinlääkäriaseman remontin odotetaan valmistuvan helmikuussa 2019. Väistötilat ovat siihen saakka edelleen Kerimäellä osoitteessa Ristisolantie 7.

Eläinlääkäriaseman sisäilmaongelmien vuoksi aloitetut kuntotutkimukset ja remontti ovat edenneet hyvin. Tilojen tuuletus samoin kuin sisäilman laadun seuranta jatkuu vielä edelleen.

– Toiminta jatkuu väistötiloissa vielä niin pitkään, kunnes rakennus on varmasti saatu kuntoon ja henkilöstölle turvalliseksi, terveysvalvonnan johtaja Sampsa Kinnunen Sosterista sanoo.

Jos kaikki sujuu suunnitellusti, eläinlääkäriaseman toiminta päässee muuttamaan takaisin Kitkantielle arviolta helmikuussa 2019.

Ongelmana kiinteistössä ovat olleet etenkin lattiamatot, joissa liimaus on aiheuttanut kemiallista hajoamista, minkä seurauksena ilmaan on tullut hengitysteitä ärsyttäviä VOC-yhdisteitä. Maaliskuussa 2018 tehdyssä kuntotutkimuksessa havaittiin tämän lisäksi epätiiviyttä rakenteiden liitoksissa ja epätasapainosuutta ilmanvaihdossa.

Kesäkuussa 2018 alkaneissa korjaustöissä rakennuksesta poistettiin sisäilmaongelmia aiheuttaneet lattiapinnoitteet ja -materiaalit. Tämän jälkeen betonirakenteita jyrsittiin ja lämmitettiin matalalämpölevyillä betoniin imeytyneiden VOC-yhdisteiden pitoisuuksien pienentämiseksi.

Purku-, puhdistus- ja tiivistystöiden jälkeen alkoivat uuden lattiapinnoitteen asennustyöt. Asentaminen aloitettiin kaksivaiheisesti ns. mallihuoneratkaisulla. Mallihuoneratkaisussa uudet lattiapinnoitteet asennettiin ensin yhteen tilaan, mistä otettiin VOC-näytteet. Mallihuoneen VOC-näytteissä ei ole todettu ollenkaan aiemmin lattiamaton vaurioitumisen seurauksena esiintyneitä yhdisteitä (2-etyyli-1-heksanoli ja 1-butanoli).

Lattiapinnoitteiden uusiminen on vielä kesken. Pinnoitteiden uusimisen yhteydessä epätiiviit rakenneliittymät tiivistetään vedeneristejärjestelmällä. Samanaikaisesti myös ilmanvaihtoa on säädetty.

Ennen tilojen käyttöönottoa tiloissa tehdään vielä muun muassa uudet VOC-tutkimukset ja ilmanvaihdon tehotuuletus. Tiloissa tullaan tekemään myös jälkiseurantaa tilojen käyttöönoton jälkeen.

Kuntotutkimuksen on Sosterin tilauksesta laatinut Sisäilmatalo Kärki Oy. Eläinlääkäriasema suljettiin marras- joulukuun 2017 vaihteessa sisäilmaongelmien vuoksi. Väistötilat ovat siitä lähtien olleet Kerimäellä osoitteessa Ristisolantie 7.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...