0

Osa Puruveden verkkojutuista näkyy vastaisuudessa vain tilaajille

Osa Puruveden verkkosivujen jutuista on vastaisuudessa vain tilaajien luettavissa. Tänään maanantaina tulee voimaan niin sanottu maksumuuri, ja maksullisten juttujen lukemiseen tarvitaan digitunnukset. Ne kuuluvat nykyisin jokaiseen lehtitilaukseen.

Uudistuksen tarkoituksena on laajentaa juttuvalikoimaa lehden  verkkosivuilla. Tätä ennen suurin osa sisällöstä on ollut luettavissa vain paperi- tai näköislehdestä.

– Yhä useampi juttu on nykyisin luettavissa lehden lisäksi myös verkossa. Lehden tilaajien ja juttujen tekijöiden kannalta on reilua, että myös verkossa tarjottavasta sisällöstä maksetaan. Kuten ei paperilehden, niin ei myöskään verkkolehden sisältö synny ilmaiseksi, päätoimittaja Janne Tiainen kertoo.

Maksullisiin verkkosisältöihin pääsee käsiksi kirjautumalla sisään omilla digitunnuksilla. Tunnukset ovat kuuluneet kaikkiin printtitilauksiin lokakuusta lähtien.
Kaikki verkkosivuilla olevat jutut eivät kuitenkaan muutu maksullisiksi. Osa jutuista on tulevaisuudessakin luettavissa maksutta ja ilman tilausta.

Tiainen sanoo, että yhä useammat mediatalot muuttavat verkkosisältöjään maksullisiksi, kuten esimerkiksi alueen päivälehdet.

Puruveden ykköstuote eli paperilehti ilmestyy jatkossakin kerran viikossa torstaisin. Tilaajien kannalta uutta on se, että moni torstain lehdessä ilmestyvistä jutuista on luettavissa etukäteen lehden verkkosivuilta tai sovelluksesta.

– Ennen lehteä luettiin kerran tai kahdesti viikossa. Nyt tavoitteenamme on, että Puruvettä uettaisiin verkosta päivittäin tai ainakin muutaman kerran viikossa. Haluamme siis haukata oman osamme ihmisten päivittäisestä netinkäytöstä ja olla sitä kautta osa ihmisten arkea.

Maksullisten verkkosisältöjen lukemista varten tilaajien on luotava itselleen digitunnukset.

Niiden luonti onnistuu tästä linkistä: https://www.puruvesi.net/asiakastili/

Juttuja voi lukea myös uudella kännykkä- ja tabldettisovelluksella, jonka voi ladata sovelluskaupasta hakusanalla Puruvesi:

https://www.puruvesi.net/2018/10/10/puruvesi-sai-oman-sovelluksen-puhelin-ja-tablettisovelluksesta-voi-lukea-tuoreimmat-uutiset-nakoislehden-ja-selata-vanhoja-lehtia/

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...